Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η CulturePolis διοργανώνει στην Κέρκυρα σειρά συναντήσεων για το Ευρωπαϊκό έργο SPACES

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία CulturePolis, φιλοξενεί στην Κέρκυρα τους εταίρους του καινοτόμου έργου SPACES – Creating Spaces for Creativity, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανακοίνωση της CulturePolis

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 31/5/2022 με την Διακρατική Συνάντηση των εταίρων από Πολωνία, Ιρλανδία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα και ολοκληρώνονται με το 3ήμερο Σεμινάριο Κατάρτισης Προσωπικού (1-3 Ιουνίου 2022), με τίτλο : Δημιουργική Σκέψη μέσω του Πολιτισμού – Creative Thinking Trough Culture. Kύριος στόχος του έργου SPACES είναι η υποστήριξη και η προαγωγή της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των δασκάλων / εκπαιδευτικών, κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω της ανταλλαγής και της διάδοσης καλών πρακτικών.
Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται κατά βάση στους εταίρους του έργου SPACES και πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα με την υποστήριξη και φιλοξενία σημαντικών φορέων της Κέρκυρας, ενώ έχουν προγραμματισθεί εισηγήσεις διακεκριμένων στελεχών των φορέων, πανεπιστημιακών και εμπειρογνωμόνων της CulturePolis – βλ. αναλυτικό πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε θερμά τις διοικήσεις και στελέχη των φορέων της Κέρκυρας που δέχθηκαν να φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουν στους εταίρους του έργου τις δράσεις τους.
Περίληψη προγράμματος
Τρίτη 31/05: Διακρατική Συνάντηση Εταίρων 09.00-17:00, Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας – Π.Ι.Ν.
3ήμερο σεμινάριο:
1η ημέρα: 1/6/2022:
Μέρος Ι: Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας
Μέρος ΙΙ: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας
2η ημέρα: 2/6/2022: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)
3η ημέρα: 3/6/2022: Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Κάτω Κορακιάνας
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στους ειδικούς επιστήμονες – εισηγητές στο σεμινάριο που δέχθηκαν πρόθυμα να παρουσιάσουν το έργο, που πραγματοποιείται στα σχολεία, πολιτιστικούς και δημόσιους φορείς στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα:
Κα Δήμητρα Καραβίδα, Εκπαιδευτικός, Διοικητικό Προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας
κα Σοφία Στάμου, Επ. Καθ. Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμ. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας
Κα Ελένη Γιαγκούδη, Αρχαιολόγος, Ξεναγός
Κα Βαρβάρα Δούκα, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
Κα Άντζελα Γεωργοτά, Εκπαιδευτικός (Φιλόλογος) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κα Ευγενία Ζάγουρα, Πρόεδρος Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
Δρ. Μαρίνα Παπασωτηρίου, Υπεύθυνη του Παραρτήματος Εθνικής Πινακοθήκης
κ. Σταύρο Βλίζο, Αν/τής Καθ. Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμ. Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας/ Συντονιστής Μουσειακών Συλλογών Ιονίου Παν. & Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων

Επικοινωνία
Υπεύθυνη Υλοποίησης Έργου: Ελευθερία Καραμήτρου | Ε-mail: eleftheria.karamitrou@culturepolis.org | Τηλ.: +30 6980 824389
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!