Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Να απέχουν από τα μαθήματα τους από το δημοτικό Αργυράδων, αποφάσισαν οι γονείς- Τι δηλώνει ο Άνθης

Να μη στείλουν στο σχολειο τα παιδιά τους αποφάσισαν οι περισσότεροι γονείς, σύμφωνα με τον  Σύλλογο Γονεων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Αργυράδων. Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευση Χρήστος Άνθης δηλώνει πως οι γονείς αναλαμβάνουν την ευθύνη και πράττουν το καλύτερο που θεωρούν για τα παιδιά τους, καθώς ο ίδιος δε μπορεί να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

 

Σήμερα οι περισσότεροι γονείς αποφάσισαμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας σπιτι. Ο κάθε γονιός έδρασε αυτοβούλως και με ατομική ευθύνη απέναντι στο σκηνικό που εξελίσσεται όσον αφορά τον χαοτικό covid 19. Το ίδιο θα γίνει και τις επόμενες μέρες μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση και γίνει γνωστός ο ακριβης αριθμός των κρουσμάτων στην τοπική κοινότητα. Τα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί και το διάστημα που πέρασε για να ληφθούν μέτρα και να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία ήταν αρκετά μεγάλο. Παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση και δεν γνωρίζουμε για την τυχόν περαιτέρω διασπορά του ιού.Επίσης τα rapid tests στο Γυμνάσιο και τις Λ. Τάξεις Αργυράδων θα γίνουν την Παρασκευή.Οφείλουμε σαν γονείς να προστατέψουμε τα παιδιά μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους έφοσον η περιφέρεια και οι φορείς αντιδρούν με αντανακλαστικά χελώνας.

Η δήλωση Άνθη

Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία παρά μόνο αν υπάρχουν 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρ. Ανθης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αν λείψει πάνω από το 50% των μαθητών τότε θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία
Ο κος Άνθης επεσήμανε ότι οι γονείς είναι υπεύθυνοι των πράξεων τους και εκείνοι αποφασίζουν για το καλό των παιδιών τους. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών καθώς με το ίδιο λεωφορείο μεταφέρονται τα παιδιά του δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης του υιού κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ο κος Άνθης είπε ακόμα ότι έχει αιτηθεί στην περιφέρεια την μεταφορά των μαθητώνμ κάτω από την παρούσα συνθήκη με διαφορετικά λεωφορεία και το αίτημα αυτό θα επαναφέρει και αύριο προκειμένου οι αρμόδιοι να βρουν λύση

 

*κεντρικη φωτο αρχειου

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!