Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θεοχάρης απο Κέρκυρα: Είναι μια αισιόδοξη μέρα, ξεκινάει ο τουρισμός”

“Σήμερα είναι μια αισιόδοξη μέρα.Απο την Κέρκυρα ξεκινάει η τουριστική σεζόν και η λειτουργία των επιχειρήσεων” δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού Χ.Θεοχάρης μετά την άφιξη του στο “Ιωάννης Καποδίστριας” και τη συνάντησή του με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, για τη σημερινή πρεμιέρα του τουρισμού απο το εξωτερικό και στο νησί μας.

Σημειώνεται ότι 11 πτήσεις αναμένονται τη σημερινή πρώτη μέρα των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Οι πρώτες προγραμματισμένες ήταν  για τις 9 το πρωί της Wizzair από Βουδαπέστη και της Condor από Φρανκφούρτη.

Η δήλωση Θεοχάρη:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εδώ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, την Περιφέρεια, το Δήμο, όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα και δεν είναι τυχαίο που βρίσκομαι εδώ, στην Κέρκυρα, για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού. Από την Κέρκυρα ανοίγει ξανά η τουριστική σεζόν στη χώρα μας, ανοίγουν ξανά οι τουριστικές επιχειρήσεις για να υποδεχτούν κόσμο και θα ξαναγυρίσουμε σε μια κανονικότητα που όλοι επιθυμούμε. Η τουριστική σεζόν δε θα είναι ίδια με πέρσι. Όμως, οι προτεραιότητες έπρεπε να ήταν άλλες. Ο άνθρωπος, η υγεία όλων μας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον, με το σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού που επιχειρούμε, θα αποδείξουμε πως όπως η χώρα μας πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έτσι και τώρα θα πρωτοπορήσει στο άνοιγμα του τουρισμού.

Είμαστε αισιόδοξοι και σίγουροι πως το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι εδώ και είναι αναβαθμισμένο. Θα είμαστε πάντα δίπλα, έτοιμοι να δράσουμε για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Χτες κάναμε μια μεγάλη συμφωνία με έναν επιχειρηματικό κολοσσό, την TUI, η οποία θα φέρει στη χώρα μας πάρα πολλούς επισκέπτες, τουλάχιστον τους μισούς από όσους έφερε πέρσι, σε πείσμα όσων μας επικρίνουν και είναι απαισιόδοξοι. Είμαστε εδώ και ο ελληνικός τουρισμός θα αποδείξει πως είναι εδώ».

 

Oι πρώτοι τουρίστες φτάνουν στο Ιωάννης Καποδίστριας

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μ. Ανδριώτη ανέφερε ότι είναι μια χρονιά διαφορετική αλλά θα πρέπει να την αντιμετώπισουμε με αισιοδοξία. “Τα Ιόνια θα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλη την Ευρώπη”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μαζί με τον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Χ. Θεοχάρης, η δήμαρχος Κ.Κέρκυρας Μ. Υδραίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζορμπάς, ο πρόεδρος του ΠΣ Ιονίων Ν. Μουζακίτης,o πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Γ. Κοντός κ.α.

Σύσκεψη με φορείς

Οπως ανακοινώθηκε απο τη ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ: “Ο κ. Θεοχαρης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων του τουρισμού και των επαγγελματιών της Κέρκυρας στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Στην σύσκεψη αυτή παρευρέθησαν επίσης ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κερκυρας και Διαποντιων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου, η Προεδρος του ΕΟΤ κ. Αντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Μουζακίτης, οι Αντιπεριφερειαρχες κ. Μελιτα Ανδριώτη, Αλέξανδρος Αλεξάκης και κ. Κωστας Ζορμπάς, ο Προεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δημητρης Καλούδης, ενώ την ΔΕΕΠ Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Γιάννης Κοντός και ο υπεύθυνος Τομέα Τουρισμού κ. Στέφανος Δημουλής. Στην σύσκεψη ακούστηκαν ερωτήματα, ενδιαφέρουσες απόψεις, προτάσεις, αλλά εκφράστηκε και η αγωνία των επαγγελματιών και των εργαζομενων στον τουρισμό για τη σαιζόν που διανύουμε και την έλλειψη ρευστότητας στην τοπική αγορά. Μεγάλη επίσης συζήτηση έγινε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την τήρηση τους και τα εν γενεί μέτρα ασφαλείας.  Ο κ. Θεοχαρης εγγυήθηκε τέλος ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι κοντά στην Κέρκυρα και στους φορείς της για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, ώστε να επιλύεται άμεσα και αποτελεσματικά”.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!