Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θιναλιακός: Βάλτε πλάτη για να παίξουμε στο κύπελλο

Η  προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 κλήρωση για την ανάδειξη του τυπικά κυπελλούχου Κέρκυρας δεν έγινε ποτέ, αφού και οι τέσσερις ομάδες  που επρόκειτο να μπουν στην κληρωτίδα δήλωσαν απροθυμία, επικαλούμενες αφ΄ενός ότι οι τίτλοι κρίνονται στα γήπεδα και αφ΄ετέρου οικονομική δυσχέρεια.

Ωστόσο η διοίκηση του Θιναλιακού με επιστολή, που έστειλε στην ΕΠΣΚ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κλήρωση, εάν η ΕΠΣΚ σε συνεννόηση με την ΕΠΟ αναλάβει τα έξοδα συμμετοχής. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ σε όσες τοπικές Ενώσεις δεν είχε ολοκληρωθεί ο θεσμός του τοπικού κυπέλλου, ο κυπελλούχος αναδεικνύεται μετά από κλήρωση. Στην Κέρκυρα η διοργάνωση είχε φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση, στην οποία είχαν προκριθεί Θιναλιακός-Αστέρας Πετριτή-ΟΦΑΜ και Αχιλλέας Νυμφών, ομάδες που θα έμπαιναν στην κλήρωση για την εκπροσώπηση της Κέρκυρας στο κύπελλο Ελλάδας.

Η επιστολή του Θιναλιακού

Η διοίκηση του Θιναλιακού έστειλε επιστολή στην ΕΠΣΚ με κοινοποίηση και στις άλλες τρεις ομάδες της κλήρωσης: «Αξιότιμοι κύριοι, το Αθλητικό μας Σωματείο Θιναλιακός προβάλλοντας μόνο τα αυτονόητα πιστεύει ότι ποδοσφαιρικοί τίτλοι (πρωτάθλημα, κύπελλο κλπ) κρίνονται, κερδίζονται και απονέμονται μόνο μέσα στο γήπεδο. Ως εκ τούτου η πρόθεση μας να συμμετέχουμε στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας αφορά μόνο την ευαισθησία μας να μη μείνει το ποδόσφαιρο του νησιού μας εκτός διοργάνωσης, αν και τα υπόλοιπα σωματεία δηλώσουν απροθυμία συμμετοχής. Ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς θα ήταν έντιμο να μπουν στην κληρωτίδα όλα τα σωματεία, κυρίως γιατί για όλους ισχύουν οι ίδιοι όροι συμμετοχής.

Το κόστος συμμετοχής απαγορευτικό

Ωστόσο λόγο της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης, που όλοι βιώνουμε, θεωρούμε το κόστος συμμετοχής απαγορευτικό.

Αναλυτικά: Παράβολο συμμετοχής 500€

Έξοδα διαιτησίας εντός έδρας αγώνα περίπου 1100€

Έξοδα μετακίνησης για εκτός έδρας αγώνα 1200€

Βάσει της περυσινής προκήρυξης της ΕΠΟ η συμμετοχή του κυπελλούχου ΕΠΣ είναι υποχρεωτική  και η ποινή σε περίπτωση μη συμμετοχής 3000€

Βάλτε τα έξοδα και παίζουμε

Πιστεύουμε ότι για να είναι εφικτή η συμμετοχή κάποιας ομάδας στη διοργάνωση πρέπει η τοπική ΕΠΣ σε συνεννόηση με την ΕΠΟ να αναλάβουν όλα τα έξοδα συμμετοχής. Το κύπελλο Ελλάδας είναι μία επιπρόσθετη διοργάνωση, που έτσι κι αλλιώς το μέλλον των μικρών ερασιτεχνικών ομάδων είναι λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένο. Ζητάμε να βάλετε και εσείς πλάτη στη δυσκολία της συγκυρίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην κλήρωση επιλογής εκπροσώπου της Κέρκυρας στο κύπελλο Ελλάδας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!