Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Θρίαμβος στο Εθνικό Θέατρο Πράγας – Πέτρος Γάλλιας: “Υποκλίνομαι σε εσάς”

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ
 
Θριαμβευτική αποδείχθηκε η χθεσινή πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο της Πράγας, στο Národní Divadlo, της όπερας “Κάρμεν” του Ζωρζ Μπιζέ. Συντελεστές και πρωταγωνιστές της παραγωγής είναι καταξιωμένες διεθνείς προσωπικότητες της όπερας. Ανάμεσά τους, ο δικός μας Πέτρος Γάλλιας που χορογραφεί.
Ο Πέτρος μας, όπως κάνει πάντα μετά από κάθε παράσταση, είτε είναι μια Διεθνής παραγωγή, είτε μια παραγωγή πολύ μικρή σε όγκο και σε συμμετοχή συντελεστών (σ.σ. όχι ταλέντου), γράφει. Γράφει τα συναισθήματά του. Γράφει την ευτυχία του. Γράφει τους λυγμούς του, τη χαρά του, την ευγνωμοσύνη του. Πάντα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και εξακολουθεί πάντα, να είναι ταπεινός, χαμογελαστός, ανθρώπινος, ευάλωτος. Είναι πάντα ο δικός μας Πέτρος, ακόμη και αν οι επιτυχίες του, δεν χωρούν σε τούτον εδώ το κόσμο!
 
Το “ευχαριστώ” του Πέτρου
 
Στο θέατρο τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο τον έχει το κοινό. Και το κοινό χτες, συμμετείχε και χειροκροτούσε σε όλη την διάρκεια της παράστασης, άριες, ντουέτα, σκηνές, χορωδιακά…
Εδώ η χτεσινή μας υπόκλιση. Δεν μπορώ να καταλάβω αν οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην πρώτη, στην δεύτερη ή στην δέκατη υπόκλιση… ή πριν ανοιγοκλείσει για τρίτη φορά η αυλαία! Γιατί τόσες υποκλίσεις είχαμε. Και τόσες αυλαίες. Και ένα δυνατό γενναιόδωρο και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Και αν για οποιοδήποτε θέατρο στον κόσμο αυτό είναι επιτυχία, για την Πράγα που το κοινό συνήθως – και δει το κοινό μιας επίσημης πρεμιέρας – είναι φειδωλό, αυτό είναι θρίαμβος!
Και είμαι ευγνώμων στον Grischa Asagaroff, τον αγαπημένο Γκρίσα. Στην Naniko Dzidziguri, την Νάνα μου. Στον Luis Gomes, τον Λούις μου. Σε όλους τους σολίστες. Στην χορωδία. Στα παιδιά. Στους ηθοποιούς. Στους χορευτές μου. Στην Růžena Brabcová, την Ρουζένα μου. Στον Miro Pavlovič, τον Μίρο. Στο Narodni Divaldo, το Εθνικό Θέατρο της Πράγας. Και στο κοινό της Πράγας. Που μας τίμησε.
Και είμαι συγκινημένος που διαβάζω τις ευχές σας. Και νιώθω στην ψυχή μου την αγάπη σας που τόσο γενναιόδωρα μου δείχνετε.
Και υποκλίνομαι και σε σας, φίλοι μου αγαπημένοι. Με όλο μου τον σεβασμό. Και όλη μου την αγάπη.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!