Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Θ. Γαλιατσάτος: Νέο κτύπημα στα Ιόνια Νησιά μέσω του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη!

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων μεταφέρεται σε περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ το οποίο κατατίθεται προς διαβούλευση την εβδομάδα που διανύουμε.

Ωστόσο, ως “κτύπημα” για τα Ιόνια νησιά, χαρακτηρίζει το άρθρο του νομοσχεδίου αυτού, ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με δήλωση του. Ο πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφέρει: “Πρόσθεσαν άρθρο ,την τελευταία στιγμή, χωρίς καμμιά απολύτως διαβούλευση με τους δήμους της ΠΙΝ, με το οποίο η διαχείριση των στερεών αποβλήτων μεταφέρεται σε (νέο) Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ με την μορφή της ανώνυμης εταιρείας όπου θα προεδρεύει η περιφερειάρχης κατέχοντας και το 40% της εταιρείας! Ασφαλώς η κ. Κράτσα ήταν η μόνη ενήμερη για το έγκλημα! Σε χρόνο μηδέν οι “άριστοι” είναι έτοιμοι να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την διαχείριση των στερεών αποβλήτων ικανοποιώντας τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω τους.

Με εξαιρετική μαεστρία κάνουν την “κρίση ευκαιρία”

Σε ένα νομοσχέδιο επονομαζόμενο κατ ευφημισμό ως “εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας” προωθούν:

1. κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
2. διάλυση υπηρεσιών και διαδικασιών περιβαλλοντικού ελέγχου
3. ξεπούλημα φυσικού πλούτου και δικτύων ενέργειας
4. πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Η ευθύνη των τοπικών εκφραστών της κυβερνητικής πολιτικής (περιφερειάρχης, βουλευτές ΝΔ) είναι μεγάλη και θα καταγραφεί στην κοινωνική συνείδηση των πολιτών του Ιονίου”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!