Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Θ. Παγκράτης: “Fake news ότι εμποδίσαμε τη διέλευση σε μονοπάτι στον Ερημίτη”

Τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες στον Ερημίτη δίνει με ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο ο εκπρόσωπος της NCA Capital Θ. Παγκράτης:
Οπως αναφέρει:
“Αλγεινή εντύπωση μου προκαλούν όλα αυτά τα Fake News που κυκλοφορούν στα τοπικά ΜΜΕ και στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης ότι δήθεν η εταιρεία μας, με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει εμποδίσει την είσοδο σε όσους επιθυμούν να διαβούν συγκεκριμένο μονοπάτι που βρίσκεται εντός του ακινήτου ιδιοκτησίας μας.
Καταρχάς, θυμίζω ότι οι τρέχουσες εργασίες που πραγματοποιεί η εταιρεία μας ξεκίνησαν στα τέλη Γενάρη. Αν ήθελε η εταιρεία μας να περιορίσει την είσοδο στο κύριο μονοπάτι που οδηγεί από την Κορφοβονιά προς στη Βρωμόλιμνη, θα είχε μπλοκάρει τις δύο εισόδους, κάτι που φυσικά ουδέποτε έπραξε.
Τα γεγονότα όμως εξελίχθηκαν, εντελώς διαφορετικά από ότι τα παρουσιάσουν κάποιοι σκοπίμως.
Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, σύμφωνα με δική του μαρτυρία, ο εργολάβος που εκτελούσε εργασίες σε συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο του ακινήτου μας, παρενοχλήθηκε από συγκεκριμένα άτομα.
Επίσης, τη Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, μια γυναίκα Βρετανικής Υπηκοότητας διέσχισε συγκεκριμένο μονοπάτι, το οποίο βρίσκεται εντός του Οικοπέδου μας. Έφθασε στο Οικοδομικό Τετράγωνο το οποίο εργάζονταν και άρχισε να τον παρενοχλεί. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά πουν τον παρενόχλησαν, όπως ανέφερε ο ίδιος, συγκεκριμένα άτομα.
Εν συνεχεία κάλεσε την Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιήθηκε, συνέλαβε τη βρετανίδα η οποία και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα.
Δεδομένου ότι ο εργολάβος ανέφερε στην εταιρεία μας ότι δέχονταν καθημερινές παρενοχλήσεις αποφασίσαμε να στείλουμε ένα άτομο με σκοπό την αποτροπή της παρακώλυσης των εργασιών, αλλά και για την αποτροπή της πιθανότητας ατυχήματος. Ο Φύλακας τοποθετήθηκε στην είσοδο του εργοταξίου και με σαφή εντολή να εμποδίζει την είσοδο σε αυτό σε όποιον δεν έχει εργασία, πρωτίστως για λόγους ασφαλείας.
Σε καμία περίπτωση δεν τοποθετήθηκαν φύλακες στις εισόδους των μονοπατιών με σκοπό την παρεμπόδιση της διέλευσης τους. Ο αντίθετος ισχυρισμός αποτελεί χονδροειδές ψέμα σαν και αυτά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε, τα τελευταία χρόνια, από συγκεκριμένους κύκλους οι οποίοι ως μοναδικό στόχο έχουν την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για την εταιρεία μας.
Επιπλέον, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα μονοπάτια τα οποία βρίσκονται εντός του Οικοπέδου μας, όπως και των άλλων δύο ιδιοκτησιών που βρίσκονται στην περιοχή Ερημίτης, είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ.
Ο ενιαίος δήμος Κέρκυρας άσκησε ασφαλιστικά μέτρα δύο φορές διεκδικώντας τον χαρακτηρισμό των μονοπατιών ως δημοτικά. Όμως, το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας με τις αρ. 625.2017 και 803.2017 αποφάσεις του, έχει χαρακτηρίζει τα μονοπάτια Ιδιωτικά.
Εν συνεχεία ο δήμος υπέβαλε νέα ένδικα μέσα (τακτική αγωγή) διεκδικώντας εκ νέου τον χαρακτηρισμό των μονοπατιών ως δημοτικά.
Διευκρινίζω πως ο Δήμος Κέρκυρας δε διεκδίκησε τον χαρακτηρισμό του συνόλου των μονοπατιών ως δημοτικά, άλλα μόνο των μονοπατιών που βρίσκονται στη δική μας ιδιοκτησία (alla carte διεκδίκηση για ευνόητους λόγους).
Απόφαση επί της αγωγής δεν έχει εκδοθεί και δεδομένου ότι η κατάθεση μιας αγωγής δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, τα μονοπάτια συνεχίζουν να είναι ιδιωτικά, καθόσον η εταιρεία μας έχει το δικαίωμα επιφανείας και κυριότητας επί του Ακινήτου.
Συνοψίζοντας, ουδέποτε εμποδίστηκε η διέλευση στο κοινό σε συγκεκριμένο μονοπάτι ιδιοκτησίας μας.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όπως εμείς αφήνουμε ελεύθερη την πρόσβαση στο κοινό σε συγκεκριμένο μονοπάτι το οποίο διασχίζει το ακίνητό μας, θα πρέπει και οι διερχόμενοι να σεβαστούν αυτούς που εργάζονται νομίμως και να μην τους παρενοχλούν. Επίσης, θα πρέπει να τηρούν την κείμενη νομοθεσία που εφαρμόζεται στα εργοτάξια και να μην εισέρχονται σε αυτά για την αποφυγή ατυχήματος”.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!