Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Ιδέες για υγιεινά και πρακτικά σνακ στην παραλία!

Μαζί με την πετσέτα, το καπέλο και το αντηλιακό σας, πριν πάτε για μπάνιο στη θάλασσα πάρτε και μερικά σνακ, έτσι ώστε να μην είστε απροετοίμαστοι όταν οι λιγούρες σας… χτυπήσουν την πόρτα και δεν θα αφήσουν το μεταβολισμό σας χωρίς «καύσιμο»..

Μαρία Πέζαρου MSc. Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος
ΣΑΜΑΡΑ 2 1oς όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Κέρκυρα Τ.Κ. 49100
Σταθερό:2661552168 Κινητό: 6986975006 email: pezaroumaria@hotmail.com

Τα τρόφιμα που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην ακροθαλασσιά πρέπει να μεταφέρονται εύκολα, να μπορούν να διατηρηθούν σε φορητό ψυγειάκι και να είναι ελαφριά και ευκολοχώνευτα μια και είναι αδύνατο να κρατήσεις τα παιδιά πολύ ώρα εκτός θάλασσας. Ετοιμάσαμε για εσάς μια λίστα με τροφές που μπορείτε να έχετε μαζί σας στα θαλάσσια μπάνια σας, έτσι ώστε να τσιμπολογάτε κάθε 2 ώρες, διώχνοντας την πείνα σας και κρατώντας το ρυθμό του μεταβολισμού σας, χωρίς να βαρύνετε και να μην μπορείτε να ξαναβουτήξετε. Ιδέες για υγιεινά σνακ που αρέσουν στα παιδιά υπάρχουν άπειρες. Όταν όμως πρόκειται να πας στην παραλία οι επιλογές περιορίζονται κάπως. Γι’ αυτό εμείς σας έχουμε την λύση:

Μπάρες ενέργειας: η εύκολη και πρακτική λύση, βόμβα ενέργειας, γεύσης και θρεπτικών συστατικών.

Λαχανικά: Αγγούρι, ντομάτα, καρότα είναι τα αγαπημένα των παιδιών. Πλυμένα από το σπίτι, μπορούμε να τα καθαρίσουμε και να τα κόψουμε με ένα μαχαιράκι πανεύκολα στην ακροθαλασσιά.

Φρούτα, φρέσκα ή αποξηραμένα: Ροδάκινα, κεράσια, σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι και ότι τραβάει η όρεξη η δική σου και των παιδιών σου, με την προϋπόθεση να είναι φρούτο εποχής. Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό σνακ και τα παιδιά πάντα μα πάντα τρώνε τα φρούτα στη θάλασσα. Μια ακόμη ιδέα είναι τα αποξηραμένα φρούτα που επίσης τα προτιμούν μικροί και μεγάλοι.

Ξηροί καρποί: Οι ανάλατοι, ωμοί ξηροί καρποί έχουν τεράστια βιολογική αξία και πρέπει ούτως ή άλλως να καταναλώνονται καθημερινά από παιδιά και μεγάλους. Στην παραλία γίνονται ανάρπαστοι!

Κουλούρι Θεσσαλονίκης: Κλασική αξία που δεν χρειάζεται συστάσεις. Μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου με τη συνταγή μας.

Κράκερ: καλή πηγή υδατανθράκων που μπορεί άνετα κάποιος να απολαύσει συνδυάζοντας τα με αλμυρή ή γλυκιά γεύση.

Χειροποίητες πίτες ή πιτάκια: Αν έχεις χρόνο να ανοίξεις φύλλο και να ετοιμάσεις πίτα ή πιτάκια  να το κάνεις. Η πίτα γίνεται ανάρπαστη στην παραλία το μεσημέρι.

Κριτσίνια: Τα κριτσίνια με ηλιόσπορο, καρότο, σπανάκι, ολικής, μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου και μάλλον είναι από τις πιο safe επιλογές για την παραλία.

Μπισκότα ολικής: Μπισκότα με βάση τα δημητριακά ολικής άλεσης, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα για περισσότερη ενέργεια. Τα μπισκότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και ανθεκτικά στις  υψηλές  θερμοκρασίες.

Νερό: Μην ξεχνάτε να έχετε πάντα μαζί σας άφθονο δροσερό νερό, για να καλύψετε τις ανάγκες τις δικές σας και των παιδιών σας σε υγρά που χάνονται ιδιαίτερα εύκολα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νερό είναι, επίσης, σημαντικό για την ενυδάτωσή σας κατά τη διάρκεια και μετά την έκθεση στον ήλιο.

 

Απ’ ότι βλέπεις οι ιδέες για υγιεινά σνακ είναι πάρα πολλές. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι λίγη οργάνωση. Κάθε φορά λοιπόν που ξεκινάμε για παραλία μπορούμε να συμβουλευόμαστε τη λίστα και να φτιάχνουμε το μενού της ημέρας. Πίστεψέ με, εκτός από την υγεία μας θα κάνουμε καλό και στην τσέπη μας! Καλά μπάνια λοιπόν και δεν ξεχνάμε ότι δεν μπαίνουμε ποτέ μα ποτέ στο νερό με γεμάτο στομάχι. Ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!