Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Το πρόγραμμα Διασυλλογικών & Πανελλήνιων στίβου

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει ο ελληνικός στίβος, ύστερα από το διάστημα αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός covid-19.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/5/20) επικύρωσε το αγωνιστικό του πρόγραμμα για τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τα νέα δεδομένα. Θα ξεκινήσουν τέλη Ιουνίου με το διασυλλογικό Κ16 και θα καταλήξουν με το πανελλήνιο Α/Γ μαζί με των Νέων, στις 8-9 Αυγούστου.

Σε πολλούς ομίλους οι αγώνες

Σε 22 ομίλους θα γίνουν τα διασυλλογικά, των Κ16 και Κ18, ενώ σε 18 των Ανδρών/Γυναικών.

Το πανελλήνιο Κ16 θα γίνει σε 5 ομίλους. Το Πανελλήνιο των Κ18 θα γίνει στη Λάρισα, των Κ20 στα Ιωάννινα ενώ των Νέων στην Πάτρα παράλληλα με των Α/Γ (που θα είναι για 5η συνεχή φορά στο Παμπελοποννησιακό)

Στα πανελλήνια πρωταθλήματα στους ομίλους των Κ16 θα έχει 8αδες, ενώ στα υπόλοιπα πανελλήνια που διεξάγονται κεντρικά σε μια πόλη, θα είναι 16αδες στα σπριντ (σε ατομικούς διαδρόμους) και 12αδες στα υπόλοιπα αγωνίσματα. Τα σωματεία της Κέρκυρας θα μετέχουν στον όμιλο της Πάτρας (Παμπελοποννησιακό στάδιο) μαζί με τα σωματεία Πελοποννήσου και Ηπείρου.

 

Προκρίσεις

Θα μετέχουν οι αθλητές που πέτυχαν τις καλύτερες επιδόσεις κατά τα διασυλλογικά, ανεξαρτήτως ομίλου και όποιες εξαιρετικές περιπτώσεις αποδεδειγμένου τραυματισμού (ή συμμετοχής σε διεθνή αγώνα με έγκριση ΣΕΓΑΣ) κι εφόσον πέρυσι κατέλαβαν στο αντίστοιχο πρωτάθλημα την 1η – 4η θέση, μεταξύ των αθλητών-τριών των ηλικιών που το 2020 συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Έτσι λοιπόν δεν ισχύουν οποιαδήποτε όρια, ενώ οι συνθήκες ανά ομίλου διασυλλογικού θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

 

Ειδικές συνθήκες

Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμων μέχρι 400μ. θα γίνεται σε διάδρομο παρά διάδρομο (π.χ. 2 – 4 – 6 – 8).

Η χρονική απόσταση από τη μία προσπάθεια στην άλλη, στα αγωνίσματα κονίστρας θα είναι στα 2 λεπτά.

Στα κάθετα άλματα θα γίνεται την απολύμανση των στρωμάτων πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και μετά την προσπάθεια κάθε διαφορετικού αθλητή ή εναλλακτικά χρήση προσωπικού καλύμματος – στρώματος από κάθε αθλητή σε κάθε προσπάθειά του.

Για τα Σύνθετα αγωνίσματα, τις Σκυταλοδρομίες και τους Δρόμους Αντοχής, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτών των αγωνισμάτων, οι αναλυτικές τεχνικές διατάξεις θα αναφέρονται στις ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και θα είναι προσαρμοσμένες στις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και τα συναφή μέτρα, που θα ισχύουν την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

 

Ο ΣΕΓΑΣ καλύπτει τα έξοδα

ΤΟ ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να διευρύνει το πλαίσιο κάλυψης των εξόδων μετακίνησης των σωματείων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, στο μέγιστο δυνατό βαθμό και ανάλογα με την έγκριση από τη Γ.Γ.Α. του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της ομοσπονδίας.

 

Αγωνιστικό πρόγραμμα διασυλλογικών – πανελληνίων

Ιούνιος
27 ή 28 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16

 

Ιούλιος
4 ή 5 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18
11-12 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (Αγ.Κοσμάς- 2 όμιλοι, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα)
18-19 Διασυλλογικοί Αγώνες Α/Γ
25-26 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (Λάρισα)

 

Αύγουστος
1-2 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (Ιωάννινα)
8-9 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & Κ23 (Πάτρα)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!