Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται στην Κερκυρα νέα Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (15η Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)

 
Με Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο Εισηγητής είναι ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, τροποποιείται σχετικό άρθρο του Ν. 4892/2022 και δημιουργούνται 10 επιπλέον Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων φθάνοντας συνολικά τις 16 στη Χώρα.
Ανάμεσα σε αυτές ιδρύεται και η Μονάδα στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, για την κάλυψη της ανάγκης στελέχωσης των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων αυξάνονται οι οργανικές θέσεις, κατά κατηγορία, βαθμό και ειδικότητα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και συστήνεται ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού Γενικών Καθηκόντων «Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων», οι οποίοι καταλαμβάνουν 500 νέες, επί θητεία, οργανικές Θέσεις, εκ των οποίων 440 ειδικότητας πυροσβεστικού τεχνικού προσωπικού, και 60 ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού, πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, με γνωστικό αντικείμενο Δασολογίας ή Δασοπονίας.
Οι Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου επί θητεία διάρκειας 7 ετών, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος εκπαίδευσης. Μετά μπορεί εφόσον επιθυμούν να μονιμοποιηθούν.
Η προκήρυξη πρόσληψης που θα βγει σύντομα, προβλέπει σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια).
Κριτήρια μοριοδότησης πρόσληψης αποτελούν, μεταξύ άλλων, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως Εφέδρων Αξιωματικών, ή στις Ειδικές Δυνάμεις, ή στην Προεδρική Φρουρά, ο αριθμός των αντιπυρικών περιόδων των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, τα έτη
εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, κλπ.
“Αναμφίβολα μια πολύ θετική εξέλιξη για την Κέρκυρα η οποία έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από δασικές πυρκαγιές και για το λόγο αυτό ευχαριστώ τον φίλο Υπουργό Βασίλη Κικίλια”, τόνισε ο βουλευτής.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!