Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική εμφάνιση της Φιλαρμονικής Γαστουρίου στη Ζάκυνθο

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στο λόφο Στράνη στη Ζάκυνθο η φιλαρμονική  ‘Ομόνοια ‘ Γαστουρίου πραγματοποίησε μια ιστορική εμφάνιση. 200 χρόνια μετά τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου από τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, προσκεκλημένη από το μουσείο Σολωμού και των Επιφανών Ζακυνθίων σε επετειακή συναυλία, καθήλωσε το κοινό που γέμισε το χώρο, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο Επτανησιακών συνθετών και μελοποιημένων έργων του Διονύσιου Σολωμού στο χώρο όπου ο ίδιος έγραψε το έργο Ύμνος στην Ελευθερία και Ελεύθεροι Πολιορκημένοι εμπνευσμένος από την ηρωική αντίσταση των κατοίκων του Μεσολογγίου.    Μαζί με τη φιλαρμονική σε επιλεγμένα μέρη του μουσικού προγράμματος εμφανίστηκε και η Κερκυραία υψίφωνος Έλλη Καρύδη ερμηνεύοντας εξαιρετικά ρεπερτόριο του ποιητή και της περιόδου εκείνης με κορυφαία της στιγμή την a capella απόδοση του εθνικού μας ύμνου.                                                               

Η Πρόεδρος του μουσείου κυρία Ελένη Πυλαρινού τόνισε ότι τέτοιες υψηλής ποιότητας και αισθητικής εκδηλώσεις τιμούν το μουσείο, θυμίζουν σε όλους τον ιδιαίτερο πολιτισμό των Επτανήσων και τιμούν τους ανθρώπους του πνεύματος εκείνης της περιόδου όπως το Διονύσιο Σολωμό. Ευχαρίστησε θερμά τους μουσικούς της φιλαρμονικής Γαστουρίου και συνεχάρη τον αρχιμουσικό Σπύρο Ράλλη για την υπέροχη βραδιά που επιφύλαξε στο πολυπληθές και φιλόμουσο κοινό της Ζακύνθου, την επιμέλεια της οποίας είχε ο Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και αντικυβερνήτης της Αχέπα Ελλάδος Νίκος Δημητρόπουλος. 

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Πρόεδρο της φιλαρμονικής Γιώργο Περατινό να παραδίδει του επετειακό λεύκωμα της Φιλαρμονικής στο μουσείο Σολωμού το οποίο και θα αποτελεί έκθεμα του μουσείου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!