Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Ιστορική στιγμή η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ν. Αλβανία – “Τιμή μου να τον συνοδεύω”, λέει ο Γκίκας

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, με την ελληνική κυβέρνηση να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην στήριξη των ομογενών. Ο πρωθυπουργός μετέβη με ελικόπτερο Σινούκ από την Κέρκυρα στη Χειμάρρα και στη συνέχεια στη Λειβαδιά και την Δερβιτσάνη, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει πριν δύο εβδομάδες από τα Τίρανα να πραγματοποιήσει πριν τα Χριστούγεννα την αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών επίσκεψη του.

“Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συνοδεύω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ιστορική επίσκεψή του στην Χειμάρρα και στα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας. Μετά από 30 χρόνια Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Ελληνική Μειονότητα και αυτό έχει τεράστια αξία και σημασία!”, σημειώνει ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, συνοδεύοντας αυτήν του την ανάρτηση με τη σχετική φωτογραφία

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, με την ελληνική κυβέρνηση να αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην στήριξη των ομογενών.

Για λίγα λεπτά κάθησε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Να σημειωθεί πως η συνάντηση αυτή είχε οριστεί αρχικά για τις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Η τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Ήπειρο, σε περιοχές όπου κατοικεί η ελληνική εθνική μειονότητα, ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Ιανουάριο του 1991, στη Δερβιτσάνη. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!