Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Σχεδιάζουμε μαζί το νέο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας

«Στείλτε μας μια φωτογραφία με ένα αγαπημένο σας αντικείμενο από τα σχολικά σας χρόνια μαζί με μια σύντομη ιστορία να το συνοδεύει κι εμείς θα το δημοσιεύσουμε!»

Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη διαδικτυακήδράση «Σχεδιάζουμε μαζί το Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας»που έχει ως στόχο την επανέκθεση της μόνιμης συλλογής που παρουσιάζεται στο παλαιό σχολείο Σκριπερού. Επιδίωξη του Πανεπιστημιακού Μουσείου είναι μέσα από την ενεργή συμμετοχή και την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η νέα μόνιμη έκθεση στο Σχολικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί μια εκ των τριών συλλογών του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να επιλέξουν ένα αντικείμενο από τα μαθητικά τους χρόνια με το οποίο συνδέονται, στη συνέχεια να το φωτογραφήσουν και να διατυπώσουν μια σύντομη αφήγηση σχετικά με αυτόή με την μαθητική τους ζωήγενικότερα, και τέλος να στείλουν το υλικό που δημιούργησαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση museum@ionio.gr. Οι φωτογραφίεςκαι οιαφηγήσεις  θα δημοσιευτούν στα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμεμέσα από την άμεση εμπλοκή σας τόσο με τεκμήρια όσο και με ιστορίες, αρχικάμια εικονικήσυλλογήη οποία θα αξιοποιηθεί και στον φυσικό χώρο όταν το επιτρέψουν πάλι οι συνθήκες!

 

Κοινωνικά δίκτυα

Facebookκαι Instagram

@ionianuniversitymuseum

Ηλεκτρονική διεύθυνση

museum@ionio.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!