Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα Μπιάγκη στους Δημάρχους για την υιοθέτηση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Κάλεσμα – πρόσκληση προς τους Δημάρχους του νομού μας απηύθυνε μέσω επιστολής του ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα αγκαλιάσει τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της Κέρκυρας. Τόσο το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο κτήριο του 7ου Δημοτικού Σχολείου, όσο και το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται εντός των Κλειστών Φυλακών Κέρκυρας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και εξεύρεσης λειτουργικών πόρων, ενώ έχουν αποδείξει έμπρακτα την προσφορά και τον αντίκτυπο της δράσης τους στην τοπική μας κοινωνία.

Ο Βουλευτής καλεί τους Δημάρχους να αγκαλιάσουν αυτές τις δομές και να υιοθετήσουν τη λειτουργία τους στηρίζοντάς τες.

«Είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας και της δράσης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στο νομό μας. Η Πολιτεία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δεν έχει φροντίσει για την έγκαιρη και ικανή χρηματοδότηση της λειτουργίας τους», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Επιχειρήσαμε να αναδείξουμε με τοποθετήσεις μας στη Βουλή το τεράστιο θέμα που αφορά στο μηχανισμό διαχείρισης των πόρων της χρηματοδότησής τους, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτόν τον λόγο, έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε το κενό με την έμπρακτη υποστήριξή μας. Η τοπική κοινωνία οφείλει να ευαισθητοποιηθεί. Καλώ τους Δημάρχους του νομού μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεισφέρουν στη μάχη για την εκπαιδευτική θωράκιση του τόπου μας».

Η πρωτοβουλία αποτελεί προϊόν διαλόγου με τους Διευθυντές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Κέρκυρας.

«Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι απαραίτητα και αναγκαία για την περιοχή μας. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στη συνέχιση της λειτουργίας τους αλλά και παράλληλα στη διερεύνηση σύστασης ανάλογων δομών όπου αυτό απαιτείται (Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, Δήμος Νότιας Κέρκυρας, Δήμος Παξών). Ας δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν τις δεύτερες ευκαιρίες της ζωής τους», σημείωσε ο Βουλευτής.   

 

Ολόκληρη η επιστολή

 

Κέρκυρα, 25/1/2021

Προς:                                    1. Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Δ.Ν. κα Μερόπης Υδραίου

  1. Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιο Μαχειμάρη
  2. Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Λέσση
  3. Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο

 

Θέμα:   «Πρόταση για την υιοθέτηση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Κέρκυρας από τους δήμους του νομού μας»

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

Το ζήτημα χρηματοδότησης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας, πέρα από τις προσπάθειες για την αφύπνιση της πολιτείας σε κεντρικό επίπεδο, αποτελεί και σημαντικό τοπικό κοινωνικό ζητούμενο, για το οποίο θα πρέπει η κοινωνία της Κέρκυρας να δώσει άμεση λύση. Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε και την τοπική κοινωνία της περιοχής μας στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης του έργου που επιτελείται αλλά και για την αναγκαιότητα υποστήριξης του εγχειρήματος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας συνολικά στην περιοχή. Τόσο το σχολείο των Φυλακών της Κέρκυρας, όσο και το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας που λειτουργεί εκτός των φυλακών, αποτελούν σημαντικότατες δομές που οφείλουμε ως κοινωνία να αγκαλιάσουμε και να αποδεχθούμε τη σημαντικότατη προσφορά τους, τόσο στη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών της χώρας, όσο και της κατάρτισης και εκπαίδευσης των πολιτών της περιοχής μας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εδράζεται στην πεποίθησή μας, ότι η ανάγκη στήριξης των δυο δημόσιων αυτών σχολικών μονάδων του Νομού, είναι άμεση και επιτακτική. Η πεποίθηση αυτή διαμορφώθηκε μετά από ενδελεχή ενημέρωση που είχαμε από τους Διευθυντές των Σχολείων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία τους. Η αναγκαιότητα άμεσης στήριξης των συγκεκριμένων  δομών είναι επιβεβλημένη.

Με αυτές τις σκέψεις, κρίνεται σκόπιμη η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα αγκαλιάσει αυτά τα σχολεία. Μια πρωτοβουλία που στόχο και σκοπό έχει την υιοθέτηση από την κερκυραϊκή κοινωνία αυτών των δυο σχολείων, την υποστήριξη της δράσης και του έργου τους.

Αποτελεί χρέος της τοπικής μας κοινωνίας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να μεριμνήσει για συνέχιση της λειτουργίας των δυο Σχολείων και παράλληλα να διερευνήσουμε με τους Δήμους Βόρειας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών για την αναγκαιότητα – δυνατότητα λειτουργείας ανάλογων δομών στις περιοχές τους. 

Με την παρούσα επιστολή σας επισυνάπτω έκθεση για τη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών και την αναγκαιότητα της υποστήριξης του έργου τους και σας καλώ να αφήσουμε ως κοινωνία το δικό μας αποτύπωμα στήριξης και αλληλεγγύης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας. Τα Σχολεία ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, αλλά οποιαδήποτε διευθέτηση ικανή να καλύψει σε είδος τις ετήσιες λειτουργικές ανάγκες τους.

 

Δημήτρης Μπιάγκης

Βουλευτής Κέρκυρας

Κίνημα Αλλαγής

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!