Quantcast
NIKOΣ ΜΑΜΑΛΟΣΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κάποιοι φέτος δε θα μπορέσουν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση

*Νικόλαος Α. Μάμαλος

 

Εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορολογούμενοι, σε όλη τη χώρα , δεν θα υποβάλλουν φέτος Φορολογική Δήλωση εξαιτίας της απαίτησης της ΑΑΔΕ για την ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας (e-mail) των φορολογουμένων .

Αν και η παραπάνω απαίτηση μοιάζει λογική το πρόβλημα που δημιουργείται είναι το εξής : Έγγαμοι φορολογούμενοι συνήθως μεγάλης ηλικίας των οποίων οι σύζυγοι είναι κατάκοιτοι είτε απουσιάζουν στο εξωτερικό  είτε έχουν χάσει κάθε επικοινωνία με τις πρώην συζύγους τους συνήθως από την αλλοδαπή , αδυνατούν να υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας επειδή οι σύζυγοι τους δεν έχουν εκδώσει κλειδάριθμο ώστε να αποκτήσουν κωδικούς εισαγωγής στο taxis και να δηλώσουν το mail τους .

Οι σύζυγοι αυτές (γυναίκες) υπέβαλαν και συνεχίζουν να υποβάλλουν δηλώσεις με τους κωδικούς του συζύγου και συνήθως έχουν μηδενικά εισοδήματα . Τώρα θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικούς μόνο για να δηλώσουν ένα mail το οποίο συνήθως είναι του λογιστή τους αφού συνήθως οι ίδιες δεν έχουν .

Θεωρώ  αδύνατο να επιτευχθεί η έκδοση κλειδαρίθμου  εξαιτίας των διαδικασιών που απαιτούνται και τις οποίες οι ίδιες αδυνατούν να διεκπεραιώσουν  (εξουσιοδοτήσεις σε προξενεία , μεταφράσεις , σφραγίδα της Χάγης) και επομένως  η υποβολή των δηλώσεων καθίσταται αδύνατη .

Πρέπει  να βρεθεί λύση από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ώστε να  μπορέσουν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους και να εκδοθούν οι Πράξεις Προσδιορισμού του Φόρου .  

Σε διαφορετική περίπτωση εκτός των προστίμων οι φορολογούμενοι απειλούνται με αποκλεισμό από χρηματοδοτήσεις  των τραπεζών την άμεση απαίτηση από τις τράπεζες των υφιστάμενων δανείων και άμεσο αποκλεισμό από επιδόματα του ΟΑΕΔ ή άλλες ενισχύσεις που στις μέρες μας τείνουν να γίνουν τακτικές .

Από το Απρίλιο έχουμε ενημερώσει για το πρόβλημα και η Πολιτεία το αντιμετωπίζει με γραφειοκρατική αναλγησία , ως να μην υφίσταται.  Επειδή όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι προαναφερόμενες συνέπειες απολύτως βέβαιες κάνουμε έκκληση για λύση .

*Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ταξ.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!