Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

“Κάρφωσε” Κράτσα και Γκίκα ο Σπ. Κλαδάς – Δήλωση μη υποψηφιότητας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (Video)

Παρών αλλά όχι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς, ο οποίος, όπως δήλωσε σε ερώτηση του kerkyraimera.gr, ήταν μια απόφαση που έλαβε το τελευταίο δεκαήμερο και που δεν μπορούσε να ανακοινώσει νωρίτερα, καθώς αυτό του ζητήθηκε από την Κεντρική Διοίκηση του Κόμματος.

Οπως είπε: Προσωπικές εξελίξεις δε μου επιτρέπουν να τεθούν στην κρίση του κερκυραϊκου λαού όπως θα ήθελα, θα δώσω όμως τον εκλογικό αγώνα για την νίκη της νέας Δημοκρατίας, όπως πράττω εδώ και 44 έτη με συνέπεια. Θα αγωνιστώ και για την επανεκλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διότι αυτή αποτελεί προϋπόθεση πρόοδο της χώρας και διατήρησης των συνθηκών πολιτικής σοβαρότητας και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων σε όλο το εύρος του κράτους και της κοινωνίας. Όμως δεν θα φύγω από την Κέρκυρα, διότι το επίκεντρο της ζωής μου αλλά και του πολιτικού μου σχεδίου βρίσκεται Η Κέρκυρα. Ευχαριστώ όλες και όλους για την όμορφη πορεία που χαράξαμε μέχρι σήμερα και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι ένα σώμα με όλους όσους συντείνουν με πράξεις και έργα στην πρόοδο των νησιών μας.

Για ημερομηνίες εκλογών και ψηφοδέλτιο

Το ψηφοδέλτιο θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και θα ανακοινωθεί όπως όλα τα υπόλοιπα.  Βρίσκω ότι έχουν μείνει μόνο τρεις ημερομηνίες. Η πρώτη πριν το Πάσχα, ίσως η 9η Απριλίου, δεν το πιστεύω βέβαια. Πιστεύω ότι θα γίνει στις 7 ή στις 14 Μαΐου η πρώτη εκλογή και η δεύτερη περί τα τέλη της θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή 25 Μαΐου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα και με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

 Σχέσεις με ενδιαφερομένους για ψηφοδέλτιο – Λόγοι μη υποψηφιότητας

Η απόφαση του ψηφοδελτίου είναι απόφαση του Πρωθυπουργού. Επομένως γνωρίζω και σέβομαι και τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων όπως και τις προσωπικές μου απόψεις. Το γεγονός ότι πλείστοι όσοι υποψήφιοι προ του φόβου της καθόδου μου έκαναν υπερφίαλες δηλώσεις και κάποτε και δυσφημιστικές, σας βεβαιώνω δεν παίζει κανένα ρόλο στην απόφαση μου. Γνωρίζω που ήθελα να κατέλθω και γνωρίζω και το ποιόν των ανθρώπων που έχουν φέρει την Κέρκυρα σε αυτήν την κατάσταση. 

Για τοπική αυτοδιοίκηση

Ήθελα να είμαι υποψήφιος σε μια θέση που μπορώ να προσφέρω στο νησί. Εάν πίστευα ή αν πιστέψω ότι πρέπει να είμαι υποψήφιος αλλού, θα το μάθετε αμέσως. Αλλά θέλω να μείνουμε στο αυτονόητο. Σας λέω ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα είμαι αλλά είπα εις το επανιδείν. 

Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για τη συγκρότησή ψηφοδελτίων ή των προσωπικών επιδιώξεων του καθενός. Και ως υποψήφιος και ως μη υποψήφιος, μιλούσα μόνο για την ανάγκη της προόδου των νησιών μας. Επομένως θα μείνω σε αυτή τη γραμμή. Φυσικά θα μείνω στην Κέρκυρα, έχω επαγγελματική στέγη στην Κέρκυρα, σπίτι, έχω παράδοση 500 ετών οικογένειας και δεν ήρθα για να περάσω να πω γεια σας σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση στο νησί. Θα μείνω εδώ και θα είμαι και ιδιαίτερα ενοχλητικός.

Πότε έλαβε απόφαση μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο

Μου το ζήτησε η κεντρική διοίκηση και το έκανα μετά. Πριν από 10 ημέρες αποφάσισα να μην συμμετέχω. Μου ζήτησε η κεντρική διοίκηση  να μην κάνω καμία ανακοίνωση. Ο λόγος για τον οποίο την κάνω τώρα είναι για να μην διαταράξω το εσωτερικό πολιτικό κλίμα της ΝΔ.

 Έχει παρέμβει η Κράτσα και ο σύζυγος της;

Δυστυχώς για την Κέρκυρα δεν έχουνε επιρροή. Ευτυχώς για μένα παρενέβη εις βάρος μου.

Λάβατε διαβεβαίωση για την υποψηφιότητά σας;

Είμαι εδώ 17 μήνες . Είμαι παρών και δέσμιος της πολιτικής πειθαρχίας. Και μόνος μου να είχα έρθει, που δεν συνέβη, είναι γιατί θέλω να υπηρετήσω την Κέρκυρα αυτήν την δεκαετία που σκοπεύω να διαθέσω.

Για παρέμβαση Γκίκα

Ήταν ένας ανθυποψήφιος μέχρι πρότινος, τώρα είναι υποψήφιος αυτός ως ένας βουλευτής του κόμματος. Δυστυχώς για την Κέρκυρα δεν τον ακούν, ευτυχώς και αυτός καταφέρθηκε εις βάρος μου. Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα έχει και άλλους υποψηφίους. Κακώς στέκεστε στον κ. Γκίκα. Εγώ εύχομαι καλή επιτυχία στο ψηφοδέλτιο που συμπεριλαμβάνει και τον κύριο Γκίκα. Αν είναι καλός ή όχι εφόσον είναι βουλευτής και θα είναι και μέλος του ψηφοδελτίου θα φέρει κι αυτός την ευθύνη της καλής ή της κακής πορείας του ψηφοδελτίου.

Η γενική εικόνα της Νέας Δημοκρατίας θα παίξει μείζονα ρόλο. Εάν η Νέα Δημοκρατία, όπως και πιστεύω, κρατήσει τις δυνάμεις της μπορέσει να δώσει τη μάχη στη δεύτερη Κυριακή για μία αυτοδύναμη  κυβέρνηση, η Κέρκυρα θα παίξει μικρό ρόλο σε αυτό. Ο Στέφανος είναι ένας άνθρωπος συγκεκριμένων δυνατοτήτων και ικανοτήτων. Αυτές τις έχει τιμήσει ο κερκυραϊκός λαός έως τώρα δυο φορές. Επομένως δεν είναι σωστό να αναφερόμαστε σε αυτόν μονοσήμαντα και μάλιστα παραμονές των εκλογών. Έχει και αυτός την ίδια ευκαιρία όπως θα έχουν και οι άλλοι τέσσερις του ψηφοδελτίου.

 Η ΝΔ έκανε πράγματα για το νησί ως μη όφειλε

Έχω υπερασπιστεί την κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα για το νησί τα οποία δεν όφειλε. Τα έκανε όμως στην προσπάθεια να δώσει εργαλεία στο νησί για να γλιτώσει από δύο κατάρες που είχαμε. Η μια κατάρα των σκουπιδιών και η δεύτερη κατάρα ήταν οι καταστροφές που μας βρήκαν με δραματικό τρόπο και δημιούργησαν τις συνθήκες για γρήγορες αποζημιώσεις

Για υποψηφιότητα Τρεπεκλή

Όταν θα τελειώσουν οι εθνικές εκλογές θα μιλήσουμε για αυτό και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Πριν τις εθνικές εκλογές δεν με απασχολεί τίποτα άλλο παρά η νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί να απαντήσει κανείς ποιος θα είναι υποψήφιος αν δε μιλήσει ο Πρωθυπουργός; Η Κέρκυρα έχει Περιφερειάρχη και μάλιστα εξελέγη με μεγάλο ποσοστό.

Η μάχη των υποψηφιοτήτων λαμβάνεται στην Αθήνα. Η Κέρκυρα απέχει πολύ από την Αθήνα διότι δυστυχώς δεν ασκούν επιρροή στα δρώμενα του κέντρου. Γιατί το είπα στην Κέρκυρα. Όταν φοβούνται χάνουν την ψυχραιμία τους, προβαίνουν σε διακηρύξεις αντιπάθειας, εχθρότητας ή δυσφημιστικές που δεν τους αρμόζουν και αυτό γιατί υπηρετούν ένα κόμμα το οποίο εγώ υπηρετώ περίπου 30 χρόνια περισσότερο από αυτούς.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!