Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έρχεται μηχανή – ΕΚΑΒ από τα Γιάννενα, μέχρι η ΠΙΝ να αγοράσει δική μας

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενταχθεί προσωρινά, στο στόλο του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, μηχανή άμεσης επέμβασης η οποία θα “δανειστεί” από τα Ιωάννινα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Κέρκυρας. Αυτή η συνθήκη θα παραμείνει με αυτή τη μορφή, έως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να αγοράσει τη μηχανή ΕΚΑΒ που θα ανήκει στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριώτη, η ενημέρωση που έχει είναι πως η αγορά αναμένεται σε δυο μήνες περίπου.

Να υπενθυμίσουμε πως τέσσερα στελέχη της υπηρεσίας από την Κέρκυρα, μετέβησαν στην Αθήνα με σκοπό την εκπαίδευσή τους στη χρήση τέτοιας μηχανής, η οποία θα σώσει ζωές εξαιτίας της  δυνατότητάς της άμεσης επέμβασης στο περιστατικό.

Αυτή η νίκη, ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε καθόλου εύκολα και αναίμακτα. Χάθηκαν ζωές και χρειάστηκε πρωτίστως από τους ίδιους τους εργαζομένους, απίστευτος αγώνας και κόπος, οι οποίοι σαν μια γροθιά όλοι μαζί, με τη νέα διοίκηση του Σωματείου, κινητοποίησαν άπαντες για να επιτευχθεί ο στόχος, που στην τελικής, αφορά τους πάντες. Και τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους πολιτικούς που κινητοποιήθηκαν καθώς δεν υφίσταται κανένας διαχωρισμός στην ανθρώπινη υγεία.

Τέλος, να αναφερθεί πως τέλος του τρέχοντος μήνα, αναμένεται στην Κέρκυρα πρώτο ασθενοφόρο το οποίο θα “φέρει” μαζί του ο υπουργός Γ. Πλακιωτάκης, μαζί με σχετική ανακοίνωση χρηματοδότησης λιμενικών έργων. (Το πλήρες ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο κυκλοφορίας της εφημερίδας “Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ”)

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

Ακολουθήστε μας στο instagram @kerkyrasimera

Ακολουθήστε μας στο twitter @kerkyrasimera

Ακολουθήστε μας στο Facebook kerkyrasimera.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!