Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Έρχεται πολικό ψύχος – φαινόμενο «Burian» που θυμίζει την … «Ελπίδα»

Πολύ κρύες αναμένονται οι επόμενες 6-7 ημέρες, αφού η χώρα μας θα επηρεαστεί από εισβολή πολικών αερίων μαζών με το φαινόμενο «Burian» που θα αναπτυχθεί προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ωθώντας πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας που μέσω της Ουκρανίας θα φτάσουν και στη χώρα μας και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά ! 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν όχι μόνο σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά πιθανότατα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας. Πολύ πιθανό να δούμε και πάλι πολλά νησιά του Αιγαίου να ξαναντύνονται στα λευκά ! 

Τα στοιχεία φαίνονται θα αυξάνονται οι πιθανότητες σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα του Παντοκράτορα, που αναμένουμε είναι μια από αυτές τις μέρες, την Δευτέρα το βράδυ η την Τρίτη το βράδυ, εφόσον βέβαια παρατηρηθεί χιονόστρωση. 

Ενώ θα παρατηρηθούν ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες όπου στην Κέρκυρα ίσως δούμε τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους -3° με -5° με τον ολικό παγετό να αυξάνει και σε πεδινές όσο σε ορεινές περιοχές τις εμφάνισής του. 

Σήμερα, η Καθαρά Δευτέρα είναι  τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα υπάρξει ανάμεσα στις βροχές που φαίνεται να κάνουν την εμφάνιση τους ! 

Παρόλα αυτά με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα στη διάθεσή μας, οφείλουμε να ενημερώσουμε και να λάβουμε όλοι μας τα απαραίτητα μέτρα! 

Πιο αναλυτικά: 

ΤΡΙΤΗ 08/03: Με κρύο θα ξημερώσει η Τρίτη και θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Αρχικά, αναμένεται κατά βάση ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Σταδιακά προς το μεσημέρι, η συννεφιά θα αυξηθεί και όσο θα οδεύουμε προς το απόγευμα θα δώσει τοπικές βροχές και μπόρες στην ενδοχώρα, όπου θα χιονίσει σε περιοχές τα 800 μέτρα και ψηλότερα (Αν θα καταφέρει, βέβαια!) Από αργά το απόγευμα στη διάρκεια της νύχτας προς Τέταρτη θα βρέξει στα πεδινά και τα παράκτια, ενώ οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειώνονται έως 600 μέτρα περίπου μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί έως 4 bft. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12oC έως 4oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω από 8oC έως 1oC στα ορεινά αλλά από αργά το απόγευμα θα σημειώσει αισθητή πτώση. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 09/03: Με αυξημένη συννεφιά και κρύο θα ξημερώσει η Τέταρτη, ενώ έως τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, ενώ θα χιονίζει σε τμήματα τοπικά και άνω 500-600 μέτρων.  Σταδιακά, τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα υπάρξουν κι ανοίγματα με ήλιο. Από το βράδυ κι εκεί αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβαλλόμενοι έως 2-3 bft, αλλά θα στραφούν πριν το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3-4 bft στην Κέρκυρα και Παξούς, τα 6 bft στα Διαπόντια νησιά. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή, από 13oC έως 3oC στα παράκτια και γύρω από 10oC έως -2oC στα ορεινά. 

ΠΕΜΠΤΗ 10/03: Με ήλιο αλλά πολύ κρύο κι παγετό στα ορεινά, ημιορεινά, ενδεχομένως και σε ορισμένα πεδινά τμήματα, θα ξημερώσει η Πέμπτη. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα σχηματιστούν στο κερκυραϊκό ουρανό. Οι άνεμοι θα φυσούν από Βόρειες -Βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 bft, τα 6 bft στα Διαπόντια νησιά και θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από  13oC έως 3oC σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, και γύρω από 10oC έως -1oC σε ορεινές περιοχές. Χαμηλά θα κυμαίνεται η υγρασία. 

Καλά να περνάτε ! 

Νικόλαος Σ. Βλάχος – Ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του ιδ. μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας – Β. Κέρκυρας (http://pantokratoras-kerkyra.meteoclub.gr)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!