Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δ. Γραμμένος: Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία της Καμεράτας – Φωτό από τις πρόβες

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες δηλαδή πριν τη συναυλία του μουσικού συνόλου cameristi della Scala, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας Διονύσης Γραμμένος, η mezzo soprano Rosa Bove και ο μάνατζερ της Καμεράτας της Σκάλας του Μιλάνου.

Οι δυο φιλοξενουμενοι δήλωσαν πως είναι ενθουσιασμένοι που βρίσκονται για πρώτη φορά στην έρκυρα και που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Μίλησαν για την 40χρονη ζωή της Σκάλας του Μιλάνου και αναφέρθηκαν περιληπτικά στα όσα θα περιλαμβάνει η αποψινή η συναυλία. Μάλιστα, ο κ. Γραμμένος, που θα διευθύνει απόψε την ορχήστρα, πριν την έναρξη της πρόβας, αναφέρθηκε στην ιστορία του Δημοτικού θεάτρου, τονίζοντας πως φιλοτεχνήθηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Conrado Περγκολέζε, βάσει του πρότυπου σχεδίου του κτιρίου της Σκάλας του Μιλάνου, με τους μουσικούς να εντυπωσιάζονται.

Απρόσμενη η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου 

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην ιταλική μπαρόκ, είπε ο Δ. Γραμμένος αναφερόμενος στην αποψινή συναυλία. “Είμαι ευτυχής και συγκινημένος που δίνουμε αυτή τη συναυλία με τους εξαίρετους αυτούς τους  μουσικούς, με τους οποίους δουλέψαμε στο Μιλάνο τις προηγούμενες ημέρες, κάναμε τις πρόβες μας και έχουμε έρθει με μεγάλο ενθουσιασμό και ενέργεια  να δώσουμε τη μουσική μας στο κοινό της Κέρκυρας.  Θέλω να πω ότι η ανταπόκριση του κοινού ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή για τη συναυλία και θα έλεγα και συγκινητική. Γι αυτό το λόγο σε συννενόηση με την ορχήστρα και τη σολίστ αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο που είναι ο μεγαλύτερος κλειστός χώρος που διαθέτει η πόλης μας ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή τη συναυλία που έχει ελεύθερη είσοδο“, κατέληξε ο κ. Γραμμένος 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!