Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ποιοι τύποι λαμπτήρων ταιριάζουν σε κάθε μοντέλο αυτοκινήτου;

Υπάρχουν πολλοί τύποι λαμπτήρων στην αγορά, ικανοποιώντας στο έπακρο κάθε ανάγκη για τα διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτου.

Ποιοι τύποι λαμπτήρων ταιριάζουν σε κάθε μοντέλο αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλοί τύποι λαμπτήρων στην αγορά, ικανοποιώντας στο έπακρο κάθε ανάγκη για τα διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτου.

Εικόνα τύπου φωτισμού aken από το antallaktikaonline.gr

Ψάχνοντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός καλού λαμπτήρα αυτοκινήτου

Κάθε αυτοκίνητο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι κάθε μικρό ή μεγάλο ανταλλακτικό είναι τελείως διαφορετικό για κάθε μάρκα αυτοκινήτου καθώς επίσης και οι λαμπτήρες του. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για τις λάμπες του αυτοκινήτου σας τις οποίες και θέλετε να αλλάξετε, τότε θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η τοποθέτηση ενός λαμπτήρα εξαρτάται σίγουρα από την μάρκα του οχήματός σας. Βέβαια δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο, γιατί και το μοντέλο και το έτος κατασκευής παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Αν λοιπόν γνωρίζεται εκ των προτέρων όλες τις παραπάνω πληροφορίες, τότε σίγουρα η αγορά ενός καινούργιου λαμπτήρα δεν θα είναι τόσο δύσκολη όσο πιθανόν να νομίζατε. Σκεπτόμενοι τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν τα φώτα αναφορικά με την οδική μας ασφάλεια, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να αγοράσουμε ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά για το αυτοκίνητό μας και αυτό φυσικά περιλαμβάνει και το χαρακτηριστικό της ανθεκτικότητας. Όταν λοιπόν παρατηρήσετε κατά την οδήγησή σας ότι τα φώτα σας τρεμοπαίζουν ή δεν είναι τόσο έντονα όσο τα έχετε συνηθίσει, τότε ήρθε ο καιρός να τα αλλάξετε και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

 

Ποιος είναι ο κατάλληλος λαμπτήρας για το δικό σας αυτοκίνητο;

Η εύρεση του κατάλληλου λαμπτήρα αυτοκινήτου τις περισσότερες φορές δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα αν δεν έχει ιδέα από ηλεκτρολογικά και μηχανικά αυτοκινήτων. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να κάνετε την οδηγική σας ζωή αρκετά πιο εύκολη. Αν ψάχνετε μέσω διαδικτύου θα βρείτε αρκετά χρήσιμους κάποιους οδηγούς αγοράς που σας ζητούν να συμπληρώσετε την μάρκα και τον τύπο του αυτοκινήτου σας και αυτομάτως σας προτείνουν ποιος τύπος λαμπτήρα είναι ο καλύτερος για το δικό σας αμάξι.

Θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποια κατηγορία λαμπτήρων ψάχνετε, αν για παράδειγμα ψάχνετε λάμπα για τα φώτα φρένων, για τα πίσω ή τα μπροστά φώτα, για τον προβολέα ή για τον εσωτερικό φωτισμό του αυτοκινήτου σας. Έπειτα σκεφτείτε αν θα εστιάσετε σε φώτα xenon, σε λάμπες αλογόνου ή σε led λάμπες και τέλος ρίξτε μια ματιά στον τύπο της βάσης του λαμπτήρα που θέλετε να αντικαταστήσετε. Όταν βάλετε όλα τα παραπάνω σε μια σειρά, τότε σίγουρα θα καταλήξετε στην αγορά του καλύτερου δυνατού λαμπτήρα για το αμάξι σας.

Αναζητώντας του τύπους λαμπτήρων αυτοκινήτων που αντικαθίστανται πιο γρήγορα

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα αλλά έχετε βρεθεί σε μια έκτακτη ανάγκη και πρέπει απαραιτήτως να αλλάξετε έναν καμένο λαμπτήρα στο αμάξι σας, τότε θα πρέπει αρχικά να μάθετε ποιος είναι ο τύπος του λαμπτήρα που αναζητάτε. Είναι τα φώτα φρένων, οι λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται για την μικρή/ μεσαία/ μεγάλη σκάλα φωτισμού, φώτα για τους προβολείς ομίχλης αλλά και λαμπτήρες για τον εσωτερικό φωτισμό του αυτοκινήτου.

Ο τύπος του λαμπτήρα που αλλάζεται πιο συχνά λόγω μεγαλύτερης χρήσης, είναι αυτός που χρησιμοποιείται για την οδήγηση την νύχτα. Αυτοί οι λαμπτήρες είναι εκείνοι που ναι μεν βοηθούν εσάς να βλέπετε καλύτερα όταν οδηγείτε τη νύχτα αλλά ταυτόχρονα επιτρέπουν και στους άλλους οδηγούς να σας βλέπουν χωρίς να τυφλώνονται παρατηρώντας το αμάξι σας. Αλλάζοντας τους όταν αρχίσετε να βλέπετε διαφορά στην οδήγησή σας, σίγουρα θα εξασφαλίσετε μια πιο ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!