Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

(Κέρκυρα) Αλ.Αυλωνίτης : Κάποιος δεν λέει αλήθεια (video)

“Επειδή οι πολίτες της Κέρκυρας δικαιούνται αποζημίωσης, όπως σε όλη την Ελλάδα, μετά από τις ζημιές στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τους από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κι επειδή δικαιούνται και την αλήθεια για την πορεία της καταβολής των αποζημιώσεων, μετά την απάντηση του Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σε σχετική μου ερώτηση και την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το ίδιο θέμα, πρέπει να παρατηρήσω ότι είτε η μια πλευρά λέει την αλήθεια είτε η άλλη, το βέβαιον είναι οτι δεν υπάρχει καμία συνεργασία μεταξύ των δύο, με συνέπεια σημαντικές καθυστερήσεις στη καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων”. Αυτο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος συνεχιζει:
 
► Ο Υπ. Οικονομικών απαντώντας στην σχετική ερώτηση που κατέθεσα δήλωσε στη Βουλή επί λέξει: «…θα έπρεπε να είχε προηγηθεί διαδικασία οριοθέτησης. Οι επιτροπές της ΠΙΝ έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους, απέστειλαν μικρό αριθμό φακελων στις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, αυτή δεν είναι όμως η σωστή διαδικασία. Πρώτα οριοθετούνται οι περιοχές με ΚΥΑ μετά αποστέλλεται συγκεντρωτική κατάσταση με τις ζημιές των επιχειρήσεων, από την Περιφέρεια στο Υπ. Οικονομικών στη συνέχεια εκδίδεται η σχετική απόφαση επιχορήγησης, βάσει της κατάστασης. Ακολούθως αποστέλλονται τα πρακτικά με τις σχετικές βεβαιώσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Αυτή είναι η σωστή, η ορθή διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα στην Κρήτη».
 
Το απόσπασμα
 

 
► Η ΠΙΝ από την άλλη πλευρά μας ενημερώνει ότι στην περίπτωση της Κέρκυρας «η κυβέρνηση δεν προχώρησε στην καταβολή βοηθήματος 8.000€ στις επιχειρήσεις και 5.000€ στα νοικοκυριά, που επλήγησαν, όπως είχε γίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας» και επιμένει στην ορθότητα των διαδικασιών με άλλη χρονική σειρά: συγκρότηση επιτροπών, έλεγχος, καταγραφή, κοστολόγηση ζημιών, καθορισμός ύψους αποζημίωσης και στο τέλος οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών. 
 
Επαναλαμβάνω ότι κάποιος από τους δύο δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες της Κέρκυρας, παρατηρώ ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Υπ. Οικονομικών αφού όπως φαίνεται ο καθείς επιμένει σε άλλες διαδικασίες και επισημαίνω ότι η ασυνεννοησία αυτή, η ανεξήγητη γραφειοκρατική αντίληψη, η μη συμμόρφωση στις προβλεπόμενες διαδικασίες θα έχει ως θύματα μόνο τους πολίτες της Κέρκυρας. Κατά τα λοιπά, οι πληγέντες, από τη θεομηνία, επιχειρηματίες της Κέρκυρας περιμένουν ακόμη, 5 μήνες μετά, τις αποζημιώσεις τους, που έχουν «χαθεί στη μετάφραση» ανάμεσα στο Υπ. Οικονομικών και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!