Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ανέλαβε και επίσημα ο νέος ΦΟΔΣΑ-Ενημέρωση απο Ασπιώτη

Ανέλαβε και επίσημα από σήμερα καθήκοντα ο νέος ΦΟΔΣΑ Κέρκυρας (σ.σ. φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων), καθώς έγινε η παράδοση από την απερχόμενη ηγεσία του ΣΥΔΙΣΑ στο νέο φορέα.

Μιλώντας στα ΜΜΕ ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπ. Ασπιώτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων  : «Εμείς τολμήσαμε να αλλάξουμε το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί . Πήγαμε σε μία ενδιάμεση διαχείριση . Το δεύτερο μεγάλο πράγμα που πετύχαμε είναι οι εγκαταστάσεις που για τόσα χρόνια  δεν ήταν σε λειτουργία, τις βάλαμε σε λειτουργία, δουλεύουν σήμερα και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα καλά. Μιλάμε για  το βιολογικό, για το  βιοαέριο». Όπως ακόμα είπε,  «ένα πολύ  μεγάλο έργο που έχει να κάνει με την  αποκατάσταση των βιοκυττάρων όπου και αυτό είναι ένα έργο που θα έρθει  και  θα κλείσει, θα θεραπεύσει όλη αυτή την κακή εικόνα που επικρατεί στον χώρο. Αγοράσαμε τα δυο  οικόπεδα, διεκδικήσαμε ,φέραμε και εντάξαμε το μεγάλο φαραωνικό έργο που έχει να κάνει με το εργοστάσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Μιλάμε για μία χρηματοδότηση και για ένα έργο που έχει , που είναι  100% δημόσια χρηματοδότηση και σαφώς το κόστος της  διαχείρισης  θα είναι πολύ πιο χαμηλό από ότι το έβλεπαν κάποια άλλα σχέδια».

Κλείνοντας τόνισε : «Αν  χρειαζόταν, θα το ξανά έκανα προς ωφέλεια του τόπου. Τα επόμενα χρόνια θα ταλαιπωρούμαστε   στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά  πιστεύω ότι θα λάμψει  η αλήθεια, θα υπάρχει  δικαίωση και στο τέλος της επόμενης τριετίας  το θέμα διαχείρισης  απορριμμάτων στο νησί θα  έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα έχει ολοκληρωθεί για τα επόμενα, πολλά χρόνια».

Όπως  τονίστηκε στην συνεδρίαση από την Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ Μ. Υδραίου ενδεχομένως να χρειαστεί λεπτομερέστατη ενημέρωση το επόμενο διάστημα για το τι ακριβώς παρέδωσε στο νέο ΦΟΣΔΑ, η απερχόμενη ηγεσία του ΣΥΔΙΣΑ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!