Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ανακοίνωση για τον θάνατο Αλέκου Φασιανού από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ζωγράφος (1935-16/1/2022). Ήταν κερκυραϊκής καταγωγής και επίτιμος δημότης Κέρκυρας, θερμός φίλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και του Μουσείου Σολωμού της Κέρκυρας.

Δύο χαρακτικά (0,46 Χ 0,55) του Αλέκου Φασιανού εμπνευσμένα από στίχους του έργου του Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος», διαστάσεων 0,56 Χ 0,47 κοσμούν το Μουσείο Σολωμού της Κέρκυρας. Είχαν δωρηθεί από τον ζωγράφο το 2007 με τη σύσταση της άλλης μεγάλης φίλης του Μουσείου, χαράκτριας Άριας Κομιανού (1938-2015) και εκτίθενται σε μια ενότητα αφιερωμένη στη «Γυναίκα της Ζάκυθος».

Το ένα:

Και θέλοντας να μετρήσω με τα δάχτυλα τους δίκαιους ασήκωσα από το φιλιατρό το χέρι μου το ζερβί, και κοιτώντας τα δάχτυλα του δεξιού είπα: «Τάχα να είναι πολλά;»

Το άλλο:

Και στη ζέστα του χορού έκανε με το ζωνάρι μια θηλειά, και ο χορός εβάσταξε όσο να κάμει τη θηλιά.

Και επήγε οπίσω από τον καθρέφτη, και την άκουσα να κάνει μεγάλη ταραχή.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!