Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα- ΑΝΙΟΝ: Επιπλέον 7.7 εκατ.€ απο το Leader

Kαλά νέα για την ΑΝΙΟΝ μια εταιρεία που βρέθηκε προ του λουκέτου πριν λίγα χρόνια, ωστόσο πλέον έχει καταφέρει να έχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για να διαδραματίσει το ρόλο που αρμόζει στη λειτουργία της.

Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου έγινε γνωστό ότι το ΔΣ της εταιρείας σε συνεργασία με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης  πέτυχε την επιπλέον δέσμευση 7,7 εκατ. ευρώ € για το πρόγραμμα Leader ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 10,8 εκατομμύρια €.

 Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΙΟΝ Θ. Παπαβλασόπουλος:

«Πρόκειται για πλήρη  ικανοποίηση του αιτήματος που είχαμε στείλει στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης  και καλύπτει το σύνολο των υποψηφιοτήτων που συγκεντρώνουν την ελάχιστη βαθμολογία των 30 μονάδων. Τώρα πια η σκυτάλη ανήκει στους επενδυτές που υπέβαλαν τα επενδυτικά σχέδια να αξιοποιήσουν το χρόνο που έχουν μπροστά τους μέχρι τα μέσα του 2025 και να υλοποιήσουμε όλα αυτά τα έργα. Είναι μια σημαντική εξέλιξη η οποία έρχεται να δέσει μαζί με την επεκτατική πολιτική που ακολουθεί το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΙΟΝ απευθυνόμενο και στους μετόχους και ειδικά αυτούς που έχουν μία τεχνική δυσχέρεια στην εκπόνηση μελετών και ωρίμανση έργων, όπως είναι οι μικροί δήμοι, δηλαδή ο Βορράς, ο Νότος και οι Παξοί.  Είμαστε διατεθειμένοι ως εταιρεία να προσφέρουμε την πολύτιμη τεχνογνωσία ενός οργανισμού ο οποίος ιδρύθηκε  το 1999 επί 23 έτη σε διαρκή λειτουργία. Αν και η ΑΝΙΟΝ πέρασε από σημαντικά προβλήματα, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η εταιρεία είναι πλήρως εξυγιασμένη με ρευστότητα, που μπορεί να επιτελέσει στο ακέραιο το έργο της».

Πριν μήνες το ΔΣ της ΑΝΙΟΝ είχε ανακοινώσει τη θετική εξέλιξη για την κατάθεση φακέλων  υποψηφιότητας για το πρόγραμμα Leader στην περιοχή μας και είχε συγκεντρωθεί o αριθμός των 99 υποψηφιοτήτων. «Τότε μιλήσαμε για μία ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών της περιοχής για την εταιρεία μας, τώρα ήρθαν τα καλά νέα από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Παπαβλασόπουλος.

Τρεπεκλής: Πετύχαμε το ακατόρθωτο

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΙΟΝ Γ. Τρεπεκλής ευχαρίστησε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πολύ καλή  συνεργασία που μαζί με το στελεχιακό και υπηρεσιακό προσωπικό της εταιρείας επιτεύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και άλλαξε την εικόνα της εταιρείας και τόνισε: «Με την εργατικότητα και την συναίνεση καταφέραμε να δείξουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι, είμαστε μία εταιρεία που εγγυάται την ανάπτυξη στο σκέλος που την αφορά. Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες και επαγγελματίες  ότι καταφέραμε με την σταθερή διεκδίκηση να πάρουμε αυτή την υπέρ δέσμευση περίπου 8 εκατομμύρια €, που σε μια δύσκολη εποχή για την αγορά είναι ένα μήνυμα ότι οι μικρές αυτοδιοικητικές εταιρείες μπορούν να συνεισφέρουν στην τοπική ανάπτυξη. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!