Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Αξονες συνεργασίας & έργων στη συνάντηση Τρεπεκλή-Δημάρχων

Ο Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε χθες με τους Στέφανο Πουλημένο, Γιώργο Μαχειμάρη, Βασίλη Χειμαριώτη και Σπύρο Βλαχοπούλο στα Γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ). 

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στον νεοκλεγέντα Περιφερειάρχη, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα (σχετικό ρεπορτάζ της “ΚΣ” στις 4/11/23). Η ατζέντα της συζήτησης με τους προσφάτως αποκτήσαντες τη λαϊκή  εντολή Δημάρχους της ΠΕ Κέρκυρας αφορούσε την καταγραφή των προτεραιοτήτων, προκειμένου να ενταχθούν στο υπόμνημα, που θα καταθέσει ο Γιάννης Τρεπεκλής στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Η προετοιμασία για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα διαβεί μετά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο νεοκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον Γιάννη Τρεπεκλή, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης για αγαστή συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή και  αποκαθιστώντας τυχόν παρανοήσεις και αρρυθµίες που καταγράφηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους νεοεκλεγέντες στον Α΄βαθμό Αυτοδιοίκησης των Ιονίων Νησιών. Ήδη τον περασμένο μήνα, μετά τις εκλογές επισκέφθηκε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπου είχε την ευκαιρία να κάνει περιοδεία σε πολλές περιοχές των νησιών αυτών και να  συζητήσει με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και με κατοίκους. Επίσης προ δεκαπενθημέρου συναντήθηκε  με την απερχόμενη ΠΙΝ Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, από την οποία ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Περιφέρειας, τις κτιριακές εγκαταστάσεις της, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τα έργα σε εξέλιξη, τα προγραμματισμένα προς υλοποίηση, τα χρηματοδοτικά εργαλεία κλπ. 

Χθες είχε την σύσκεψη με τους νεοκλεγέντες Δημάρχους Κεντρικής – Βόρειας – Νότιας Κέρκυρας & Παξών. Ενώ, μεθαύριο  θα συζητήσει και με τους εκπροσώπους της ΠΕΔΙΝ στο περιθώριο της προγραμματισμένης ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, με θέμα την παρουσίαση της πράξης «ΛΑΕΡΤΗΣ – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

 Οι προτεραιότητες των Δήμων Κέρκυρας-Παξών

Οι βασικές προτεραιότητες, που αφορούν τους Δήμους της ΠΕ Κέρκυρας είναι Οδικό Δίκτυο, Υγεία, Ύδρευση και Πολιτική Προστασία. Όπως συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση τα κύρια προβλήματα είναι κοινά για τους τρεις δήμους της Κέρκυρας, με κυριότερα τα έργα βελτίωσης των οδικών αξόνων από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα και οι παρακάμψεις: Τρία Γεφύρια- Βρυώνη, όπου όπως διαπιστώθηκε απαιτείται αλλαγή σε ορισμένα σημεία της χάραξης της, όπου έχουν ανεγερθεί οικοδομές. Σκριπερού και Αργυράδων, όπου υπάρχουν μελέτες και μένει να εκτιμηθεί εάν θα πρέπει να επικαιροποιηθούν και τέλος η παράκαμψη Μπενιτσών.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Γιάννης Τρεπεκλής στον πρωθυπουργό θα θέσει και το θέμα των γεωμετρικών χαρακτηριστικών σύνδεσης της παράκαμψης Μπενιτσών με τον Κόμβο Μωραϊτίκων. ΥΓΕΙΑ: Συζήτησαν την ανάγκη επίσπευσης του έργου ανακαίνισης και αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας καθώς τα κίνητρα, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΥΔΡΕΥΣΗ: Ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για το έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας (Φράγματα), ενώ ο Δήμαρχος Παξών αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τις μονάδες αφαλάτωσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Έγινε συζήτηση για τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας, τη διάνοιξη δρόμων και τον καθαρισμό των ρεμάτων και των κοιτών των ποταμών. Όπως ενημέρωσε ο νέος Περιφερειάρχης πέραν των άλλων θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό την βοήθεια της κυβέρνησης, προκειμένου τα νησιά μας να έχουν ισοδύναμη στήριξη με τις άλλες Περιφέρειες και κυρίως εκείνες της ηπειρωτικής χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα της  συνάντησης του Γιάννη Τρεπεκλή με τους νεοκλεγέντες ήταν εξαιρετικό και υπήρξε απόλυτη ομοθυμία και ομοφωνία.

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 16ης-11-2023 της εφημερίδας  “Κέρκυρα Σήμερα”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!