Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Απεργούν σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι (και) στην Κέρκυρα – Συμπαράσταση Αυλωνίτη

Απεργία για την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας. Συμμετέχουν και οι υπάλληλοι των δικαστηρίων της Κέρκυρας. Μήνυμα συμπαράστασης από τον βουλευτή Αλέκο Αυλωνίτη.

Απεργία έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη 2 Μαρτίου η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι οποίοι για ακόμη μια φορά χτυπούν καμπανάκι προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δυσχεραίνουν την εκτέλεση του έργου τους με άμεσο αντίκτυπο στη γενικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Στην απεργία συμμετέχουν και οι Δικαστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας.

Η 24ωρη απεργία είναι προειδοποιητική με αιτήματα:

1. ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, καθώς οι κενές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων σε όλη τη χώρα ξεπερνούν το 30% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.

2. ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

3. ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.

4. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων.

5. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

6. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες.

7. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

8. ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμό) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους)

Υπενθυμίζεται ότι τα κενά σε ότι αφορά τις θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στα δικαστήρια όλης της χώρας, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων, ανέρχονται στο 33,19%, κάτι που σημαίνει 2.979 κενά σε συνολικά 8.975 οργανικές θέσεις.

Αλ. Αυλωνίτης: Στο πλευρό τους, ως δικηγόρος αντιλαμβάνομαι πλήρως τα προβλήματά τους

Μήνυμα συμπαράστασης εξέδωσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέκος Αυλωνίτης στο οποίο αναφέρει:

Δηλώνω την πλήρη συμπαράστασή μου στους αγώνες των δικαστικών υπαλλήλων Κέρκυρας, οι οποίοι συμμετέχουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ως δικηγόρος βιώνω κι αντιλαμβάνομαι πλήρως τα προβλήματα που οδήγησαν τον κλάδο σε κινητοποιήσεις και ενώνω τη φωνή μου μαζί τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με κυριότερο την υποστελέχωση, η οποία έχει αντίκτυπο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της δικαιοσύνης δεν χωρούν ημίμετρα κι εκπτώσεις. Ζητάμε άμεσα: Πλήρωση των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, που ξεπερνούν το 33% των οργανικών θέσεων, πληρωμή των υπερωριών, επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθηκών, υλοποίηση της επιμόρφωσης, υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών για καλύτερη κι αποτελεσματικότερη δικαιοσύνη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!