Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Από τις 20/07 και βλέπουμε η λειτουργία του θεάτρου στο Μον Ρεπό – Όλα όσα δήλωσε η Π. Τζάννε

Έως τις 20 Ιουλίου αναμένεται το πόρισμα ύστερα από την αυτοψία των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας του Δήμου αλλά στο Θέατρο του Μον Ρεπό, το οποίο έχει τεθεί σε αναστολή λειτουργίας προσωρινώς, με απόφαση ΔΗΠΕΘΕΚ, ύστερα από πρόβλημα που καταγράφηκε στην ξύλινη σκηνή.

Αυτό είπε μεταξύ των άλλων, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Παναγιώτα Τζάννε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Κέρκυρας και τη Μαρίνα Μοσχάτ, ερωτηθείσα σχετικά. Όπως εκτίμησε, η αποκατάσταση θα γίνει άμεσα, καθώς πρόκειται για ένα καινούριο θέατρο, το οποίο ανακαινίστηκε το 2019 ενώ το 2020 δεν λειτούργησε σχεδόν καθόλου λόγω μέτρων κορωνοϊού.

Ως προς την χωρητικότητα, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, από τις 600 διαθέσιμες θέσεις του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» δύναται να χρησιμοποιηθούν οι 450 ενώ βιδωμένες θέσεις είναι 347. Με αφορμή δε, τις καταγγελίες για τον κόσμο που παρακολούθησε την παράσταση «Οθέλλος», η κ. Τζάννε είπε πως κατά την πρώτη ημέρα της παράστασης ο κόσμος ήταν παραπάνω από τον προβλεπόμενο ενώ κατά τη δεύτερη, όπου έγινε και αυτοψία από κλιμάκιο της αστυνομίας, δεν διαπιστώθηκε παράβαση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με το ρεπορτάζ εκείνων των ημερών του kerkyrasimera.gr.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, την ευθύνη της εισροής του κόσμου αλλά και του αριθμού των εισιτηρίων, την έχει η εκάστοτε παραγωγή , ξεκαθάρισε η κ. Τζάννε, όμως έχοντας την γενική ευθύνη, κατά τη δεύτερη παράσταση άνθρωπου από το ΔΗΠΕΘΕΚ ήταν παρόντες προκειμένου να επιβλέψουν τον αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν.

 

Καμία καλλιτεχνική παραγωγή από το ΔΗΠΕΘΕΚ

Την αδυναμία του ΔΗΠΕΘΕΚ να παράξει δικό του έργο, επανέλαβε η πρόεδρος κ. Τζάννε, καθώς δεν υπάρχει ψηφισμένος προϋπολογισμός από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας αλλά και εγκεκριμένο αναμορφωμένο προϋπολογισμό από την Αποκεντρωμένη, ο Δήμος Βορρά, με αποτέλεσμα τα «χέρια» της διοίκησης να είναι δεμένα. Η κα. Τζάννε ενημέρωσε πως ήδη έχει ενημερώσει το υπουργείο Πολιτισμού και σε αυτό εναποθέτει τις ελπίδες της, προκειμένου να αποσαφηνιστεί για το αν το ΔΗΠΕΘΕ θα λειτουργεί ως τέτοιο ή ως ΔΙΕΠΕΘΕΚ που θα αφορά και θα συμμετέχουν σε αυτό και οι τρεις δήμοι. Έως τότε, ο μόνο που μπορεί να εξυπηρετεί το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι οι έκτακτες δαπάνες καθώς και τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα αλλά καμία δική του παραγωγή. Ουσιαστικά λειτουργούμε ως ατζέντηδες, σημείωσε η κα. Τζάννε, αναφερόμενη στις παραγωγές που επισκέπτονται το νησί και χρησιμοποιούν το θέατρο στο Μον Ρεπό για το κοινό της Κέρκυρας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!