Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Βροχές ως το μεσημέρι της Τρίτης – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (πίνακας)

Συνεχείς εναλλαγές θα σημειώνονται στο καιρικό σκηνικό της Κέρκυρας τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα ο Δεκέμβρης θα ξεκινήσει με αρκετές ψυχρές καιρικές συνθήκες οι οποίες όμως θα κρατήσουν για λίγο. 
Σύμφωνα με την διαδικτυακή σελίδα “Ο καιρός στην Κέρκυρα”
Πιο αναλυτικά:
Για το υπόλοιπο της Δευτέρας 29/11, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντείνονται με τις ριπές τους να είναι θυελλώδεις κατά τόπους και κατά περιόδους να φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, χωρίς να αποκλείονται τοπικά και πρόσκαιρα κοντά στην θάλασσα ακόμη και 9-10 μποφόρ!
Η θερμοκρασία σε πτώση σε σχέση με χθες Κυριακή, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως από το απόγευμα σήμερα. Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει άστατος, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, με βροχές οι οποίες τα ξημερώματα τοπικά πιθανόν να έχουν και αξιόλογη ένταση. Σταδιακά μέσα στην μέρα τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα γίνονται όλο και πιο τοπικά με τον καιρό να βελτιώνεται.
Η μεγάλη αλλαγή του καιρού την Τρίτη σε σχέση με την Δευτέρα, θα είναι η στροφή των ανέμων σε ΨΥΧΡΟΥΣ βορειοδυτικούς (μαΐστρος) οι οποίοι θα ρίξουν τον υδράργυρο σε επίπεδα ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ της εποχής που διανύουμε. Μάλιστα, αναμένεται να χιονίσει στα απέναντι ηπειρωτικά βουνά ακόμη και 900-1000 μέτρα τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ στην κορυφή του Παντοκράτορα υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να ρίξει για λίγο χιονόνερο.
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί την Τρίτη και θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά οι ριπές τους και τα 8-9 μποφόρ, όμως από το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένιση.
Η θερμοκρασία σε χειμερινά επίπεδα, το μεσημέρι της Τρίτης δεν θα ξεπεράσει τους 10-12°C στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ στα ορεινά μας θα κυμανθεί αρκετά χαμηλότερα.
Τέλος ,η Τετάρτη 01/12, αναμένεται να είναι στεγνή μέρα με αρκετή ηλιοφάνεια. Κάποιες νεφώσεις προβλέπονται από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι διαφόρων διευθύνσεων. Από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με παρόμοιες εντάσεις.
Χειμερινό καθαρά το πρωινό της Τετάρτης θερμοκρασιακά. Πάντως ο καιρός θα “μαλακώσει” αρκετά μέσα στην μέρα και η στροφή των ανέμων σε νοτιάδες θα επαναφέρει την θερμοκρασία την Πέμπτη σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Την Πέμπτη επίσης, αναμένεται με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, νέα κακοκαιρία.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!