Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Δεν προκλήθηκε καμία ζημιά σε έργα του Α. Γιαλλινά

Διαψεύδεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη και το «Ίδρυμα “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά» η φημολογία για καταστροφές σε έργα του Αγ. Γιαλλινά:

Η ανακοίνωση

Με αφορμή ορισμένες φήμες που διαδίδονται για δήθεν πλημμύρα στον ειδικό χώρο φύλαξης των έργων του Ιδρύματος Γιαλλινά και για δήθεν καταστροφές υδατογραφιών, η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Ίδρυμα “Πινακοθήκη Άγγελου Γιαλλινά”, δια των Προέδρων τους, διευκρινίζουν τα εξής:

Πράγματι, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε μικρή εισροή υδάτων στο δάπεδο του εν λόγω χώρου, η οποία προήλθε (λόγω της μεγάλης έντασης της βροχοπτώσεων) από υπερχείλιση ενός φρεατίου που βρίσκεται στον παρακείμενο διάδρομο, κοντά στην πόρτα της αίθουσας φύλαξης των έργων.
Όμως, καμία ζημιά δεν προκλήθηκε σε κανένα έργο του ζωγράφου, ούτε σε κανένα άλλο αντικείμενο της αξιόλογης συλλογής του Ιδρύματος. Η συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Γιαλλινά κινείται πάντοτε στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών και παραμένει εξαιρετική.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!