Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: “Διακαλλιτεχνικές Καλοκαιρινές Αφηγήσεις”

Παιδαγωγικές δράσεις εμπνευσμένες από την έκθεση «Άφθαρτος Λόγος-Κωνσταντίνος Μ. Θεοτόκης και η διαχρονική παγκοσμιότητα ενός χώρου». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Εναρκτήριες Δράσεις
Με δύο σημαντικές παιδαγωγικές δράσεις εγκαινιάστηκαν φέτος τα Καλοκαιρινά Διακαλλιτεχνικά Παιδαγωγικά Προγράμματα του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών.
Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 με τη συμμετοχή των παιδιών του «7ου ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ CAMP» TOY ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ & ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. Ευχαριστούμε θερμά για εξαιρετική συνεργασία τον κύριο Σάκη Κουτρουμπάνο , τις συνοδούς κυρίες Άρτεμις Προβατά και
Ειρήνη Κοντίνη και τα παιδιά του Camp για την υπέροχη συμμετοχή και την εξαιρετική συνεργασία.
Η δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 με τα παιδιά του ΚΔΑΠ του «Ο,τι Αγαπώ». Θερμές ευχαριστίες για την εξαιρετική συνεργασία οφείλουμε στην κυρία Λυδία Χειμαριού, τον κύριο Δημήτρη Βαρζακάκο, τον κύριο Νίκο Γαλανό και την κυρία Έρη Κομιανού. Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά του « Ό,τι αγαπώ » για την υπέροχη συμμετοχή τους.

Θεματική και Επόμενες δράσεις
Φέτος τα καλοκαιρινά διακαλλιτεχνικά παιδαγωγικά προγράμματα του Μουσείου Σολωμού, αντλούν την θεματική τους από τη ζωή και το έργο του μεγάλου συγγραφέα Κωνσταντίνου Θεοτόκη και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική παιδαγωγική στο σχολείο και στην κοινότητα» του τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.
Τα προγράμματα διεξάγονται στο χώρο της έκθεσης στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.
Σκοπός τους είναι -αναδεικνύοντας την παιδαγωγική διάσταση της έκθεσης- μέσα από δομημένες διαθεματικές μουσικοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν τη μοναδική βιωματική εμπειρία που προσφέρει η τέχνη της μουσικής και να ανακαλύψουν σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου του μεγάλου κερκυραίου συγγραφέα.
Έχουν προγραμματιστεί τέσσερις ανοικτές δράσεις. Δύο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, και δύο για όλους (για την κοινότητα).

Ημερομηνίες διεξαγωγής δράσεων
Παρασκευή 18/8/2023 18:00-19:00
( Δράση για μεγάλους και μικρους)
Σάββατο 19/8/2023 11:00-13:00
( Δράσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας)
Παρασκευή 25/8/2023 18:00-19:00
( Δράση για μεγάλους και μικρους)
Σάββατο 26/8/2023 11:00-13:00
( Δράσεις για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας)

Δηλώνετε συμμετοχή:
στo 2661030674 (09:30-14:00 καθημερινά εκτός ΣΚ και αργιών) και
στο email: mouseiosolomou@gmail.com

Τα προγράμματα επιμελούνται και σχεδιάζουν οι :
Μαρία Ζαρκάδα μουσικοπαιδαγωγός, Στεφανία Λακωνίτη μουσικοπαιδαγωγός,Σοφία Σαπέρα προπτυχιακή φοιτήτρια του τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης στο Μουσείο Σολωμού, με επιστημονική υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Διευθύντρια του ΠΜΣ «Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και στην Κοινότητα» κυρία Ζωή Διονυσίου.
Τη γενική επιμέλεια του σχεδιασμού καθώς και τον συντονισμό των δράσεων έχειη Ναυσικά-Μαρία Φρόνιμου μουσικολόγος- μουσικοπαιδαγωγός, επιμελήτρια του Μουσείου Σολωμού Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!