Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ στη ΔΟΥ (2/4)

Ο Παγκερκυραικός Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Κέρκυρας την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 11 π.μ.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα:

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα που βιώνουμε επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, άλλους ήδη χιλιάδες νεκρούς, προστίθενται δεκάδες κάθε 24ωρο που περνά, οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα άλλους εγκληματικής πολιτικής στην Δημόσια Υγεία εδώ και δεκαετίες. Εκεί έχουν την ρίζα άλλους τα σημερινά αδιέξοδα, και δεν πείθει κανέναν ο πρωθυπουργός όταν ισχυρίζεται ότι «κάνει ότι μπορεί». Την πεπατημένη ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση. Γι αυτό δεν παίρνει τα ουσιαστικά μετρά, που τόσο καιρό απεγνωσμένα ζητάνε οι υγειονομικοί και όλοι οι φορείς του λαϊκού κινήματος. Προσπαθεί να διαχειριστεί την «καυτή πατάτα» άλλους πανδημίας μεμπαλώματα και μερεμέτια σε ένα ετοιμόρροπο σύστημα Δημόσιας Υγείας.    

Η κατάσταση στην οικονομία θα ήταν πολύ καλύτερη αν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορούσε να καλύψει άλλους σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Τα αλλεπάλληλα Lockdown δεν αποτελούν τίποτα άλλο, παρά έκφραση των αδιεξόδων άλλους άλλους αντιλαϊκής πολιτικής που εκδηλώνεται και στην οικονομία και τη Δημόσια Υγεία. Ποιος λέει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα άλλους κινδύνους για την υγεία άλλους και τον αργό θάνατο από την οικονομική ασφυξία. Η αντιλαϊκή πολιτική άλλους κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, είναι που θέτει ένα τέτοιο αισχρό δίλημμα και όχι η πανδημία.

 

Ως ΑΛΛΟΥΣ! Δεν μένουμε άλλο σιωπηλοί, η υπομονή άλλους εξαντλήθηκε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία άλλους Υγείας και του εισοδήματος!

 

Αρκούν άλλους τα μέτρα υποτίθεται «στήριξης» που παίρνει η κυβέρνηση; Είναι λύση Τα μισοδανεικά των επιστρεπτέων προκαταβολών, τα δάνεια, και η αποπληρωμή των χρεών στο διηνεκές ; Γιατί η κυβέρνηση διαφυλάττει σαν «κόρη οφθαλμού» την κατάργηση του αφορολόγητου, το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, και όλη την αντιλαϊκή φορολογία που άφησαν ανέγγιχτη τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια; Και τελικά, ποιος διογκώνει τα χρέη, ο κορονοϊός ή η βάρβαρη φορολογία; Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, κάθε μέρα αγωνιούμε για άλλους θα ζήσει η οικογένεια άλλους αλλά και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρηση άλλους. Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεσα μετρά στήριξης για την κάλυψη των εισοδημάτων που έχουν χαθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέτρα για την επόμενη μέρα άλλους πανδημίας.

Άλλους φθηνές δικαιολογίες ότι τάχα «ζητάμε πολλά» ότι «δεν αντέχει η οικονομία», τις έχουμε ξανακούσει. Δεκάδες δις από άλλους φόρους και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, άλλους εργαζομένους και άλλους αυτοαπασχολουμένους, δίνονται προίκα άλλους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θησαύρισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και ετοιμάζονται τώρα για την ομαλή επιστροφή στα υπερκέρδη. Αυτά είναι τα σχέδια Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβέρνησης που βρίσκονται στα συρτάρια.

Οι αυτοαπασχολούμενοι θα μείνουν με τα χρέη που πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα. Την ασφυκτική πίεση από τράπεζες, κράτος, δήμους, παρόχους τηλ/νιων και ενέργειας, προμηθευτές.

Τα ευχολόγια άλλους κυβέρνησης για την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα είναι λόγια κάλπικα. Αλήθεια, πως θα μπορέσει κάποιος να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που θα ενταθεί; Πως θα ξεχρεώσει όλα αυτά που φορτώθηκε άλλους τελευταίους μήνες; Τι θα γίνει όταν  κυβέρνηση και ΕΕ επαναφέρουν τον πολυχρησιμοποιημένο μπαμπούλα του κρατικού χρέους που εκτροχιάστηκε και πρέπει να συμμαζευτεί; Ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση άλλους περιμένει στην γωνία το ίδιο και οι κατασχέσεις. Γι αυτό και σήμερα εντείνει την καταστολή και συκοφαντεί άλλους αγώνες, ώστε να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό που παλεύει για άλλους ανάγκες του.

Έχουμε πια πείρα, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο! Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή άλλους, εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, η νέα κρίση που τσακίζει άλλους ζωές άλλους δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους! Ενωμένοι στην συλλογική πάλη και δράση, οι βιοπαλαιστές  αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ βροντοφωνάξουμε:

  • Να δοθεί σε όλους άλλους επαγγελματίες και άλλους πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 
  • Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα άλλους επαγγελματίες άλλους εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων άλλους
  • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών άλλους την εφορία και άλλους τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για άλλους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
  • Ο τρέχον κύκλος άλλους “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγειά να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για άλλους α/α.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για άλλους πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για άλλους άλλους μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
  • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή άλλους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

  • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ . 
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
  • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!