Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τα πτυχία των κολλεγίων (φωτο-βίντεο)

Kινητοποίηση ενάντια στην αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων πραγματοποίησε σήμερα ΕΛΜΕ Κέρκυρας  στην Περιφ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης του κλάδου.
Στήριξε και ο σύλλογος εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας.Οι εκπαιδευτικοί είχαν συνάντηση με τον περιφ. διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων Π.  Αγγελόπουλο.
Η ΕΛΜΕ υποστηρίζει ότι, « Στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση  με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου τροποποιεί την παρ. 5 άρθρο 54 του ν. 4589/2019 δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναγνωρισθούν ως ισότιμα πτυχία, πέραν αυτών που αναγνωρίζονται από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., εκείνα που έχουν αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων με βάση το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 38/2010 και τα πτυχία που δίνουν επαγγελματική ισοδυναμίας σε κλάδους εκπαιδευτικών( χωρίς αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π).  Με το άρθρο αυτό η κυβέρνηση ξεκινάει να «ξηλώνει» την έννοια του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και μάλιστα χτυπάει πρώτα τα ΑΕΙ. Με εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, συνδεδεμένη κατά 20% με τη χρηματοδότησή τους , με κλείσιμο τμημάτων, με εξίσωση  των πτυχίων των κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ”.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Α. Καπετάνιος:

 

Πολιτικό χαρακτήρισε το θέμα ο Περιφ. Δ/ντης Εκπαίδευσης ΙΝ Π. Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα στα κεντρικά.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΡΔΑΡΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!