Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΈΡΚΥΡΑ: Διαμαρτυρία κατοίκων και συλλόγου Γαρίτσας για την πίστα σκέιτ

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί προγραμματίζουν οι κάτοικοι της περιοχής της Γαρίτσας και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διαχειριστική Αρχή, με αίτημα την άμεση απάντηση στα ερωτήματα που έχουν θέσει, για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για κατάργηση της πίστας skate.

Οι κάτοικοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τις απαντήσεις που έχει δώσει η Διαχειριστική Αρχή στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με το θέμα καθώς και τις ερωτήσεις που έχει απευθύνει ο Δήμος στη Διαχειριστική Αρχή, η οποία είναι αρμόδια για την έγκριση εργασιών και τον έλεγχο της πορείας του έργου.

Εκρίζωση 181 δέντρων!

Σε αυτή τη φάση όμως οι κάτοικοι δεν επικεντρώνονται στην κατάργηση της πίστας skate. Επίδικο της διαμαρτυρίας είναι και η πλήρης αλλοίωση του χαρακτήρα του Άλσους, καθώς σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, ελλοχεύει κίνδυνος να κοπούν περί τα 180 δέντρα, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ανάπλασης, στον οποίο αναφέρεται εκρίζωση 181 δέντρων. Με δεδομένο μάλιστα ότι στη θέση των μεγάλων δέντρων του Άλσους (ευκάλυπτοι, κουτσουπιές, λεύκες, πλατάνια κλπ) θα φυτευτούν μικρά δενδρύλια, αμφιβόλου και πολυετούς ανάπτυξης, όπως τονίζουν, υπάρχει πλέον ζήτημα αλλαγής της αισθητικής της περιοχής και της ταυτότητας του Άλσους καθώς και καταστροφής του μοναδικού πνεύμονα πράσινου στο κέντρο της πόλης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!