Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Εγκαινιάστηκε η έκθεση “Χαίρε” της Τίνας Μάσχα

Με επιτυχία εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση «Χαίρε!», της εικαστικού Τίνας Μάσχα, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.

Τα έργα της εικαστικού αποτελούν μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην τέχνη της αγιογραφίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Η έκθεση είναι ένας Ύμνος στην Μεγάλη Μάνα, Την Κυρά Παναγιά. Για την σειρά «Χαίρε!» και την επαγγελματική της πορεία μίλησε η ίδια η εικαστικός, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το έργο της.

Η έκθεση συνεχίζεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου και είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00.

ΤΙΝΑ ΜΑΣΧΑ
Γεννήθηκε στην Χίο
Σπούδασε Ζωγραφική & Αγιογραφία με ειδικότητα στην Τεχνική της Εγκαυστικής στο εργαστήρι του ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΙΤΑΚΗ. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ., Εικαστική ανάλυση στη Σχολή Βελουδάκη και συνεχίζει με σπουδές στην Σκηνογραφία – Ενδυματολογία στα Εργαστήρια του Covent Garden στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα με τις σπουδές της δραστηριοποιείτε με τη διδασκαλία της τέχνης των εικαστικών σε παιδιά στα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού & των Δήμων.
Αργότερα ξεκινά την αγιογράφηση Ναών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό καθώς και φορητών εικόνων. Έχει αγιογραφήσει μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Άκρα της Γκάνα. καθώς επίσης και μέρος του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου & Ελένης στο Λαγονήσι. Τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στα Καλύβια Θορικού ,το παρεκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σαρωνίδα κ.λ.π. Υπήρξε παραγωγός της Ραδιοφωνικής Εικαστικής εκπομπής «Ο Ήχος των Χρωμάτων». Είχε συνεργασία με τον έντυπο τύπο σε σχέση με την εικαστική τέχνη.
Έχει παρουσιάσει το έργο της σε περισσότερες από 25 ατομικές εκθέσεις. Κάποιες εξ αυτών ήταν: στο Maison de la Grece στο Παρίσι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, στην Πινακοθήκη-Μουσείο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας, στο Ίδρυμα Μαρίας Τσάκου στην Χίο, στην Λευκωσία της Κύπρου «Πύλη της Αμμοχώστου» υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ταμασσού & Ορεινής. κ.λ.π.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομαδικές εκθέσεις. Μεταξύ αυτών οι τελευταίες εκθέσεις: Το 2018 «Μεσόγειος» στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά διοργάνωση Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και Έκθεση Γλυπτικής, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών 2018 & 2019 που διοργάνωσε επίσης το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
Έργα της βρίσκονται σε Δημόσιους χώρους & ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδος.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!