Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τμήματος τείχους στα «Μουράγια» – Ποιος θα βοηθήσει στη συνέχεια;

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τμήματος της βόρειας περιτείχισης από τη περιοχή του καφέ γυαλί, μέχρι και το πρώτο αναλληματικό τείχος, στο σημείο όπου βρίσκεται το μουσείο Σολωμού. Ο καθαρισμός αυτός διήρκησε περίπου ένα μηνα με προσωπική εργασία του Μιλιτάδη Κότση, με μεγάλη προσοχή, επιμονή, και υπομονή. Έπεται συνέχεια, για την οποία χρειάζεται εξοπλισμός και βοήθεια ώστε ο τελικός στόχος να μην έχει καμία σχέση με την αρχική κατάσταση, με τη ζουγκλώδη βλάστηση και την αμέλεια ετών.

Ο Μιλτιάδης Κότσης, ο άξιος αυτός νεαρός,  σε σχετική του ανάρτηση, σημείωσε τα εξής:

Σιγά,σιγά με υπομονή και επιμονή μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα τμήμα της βόρειας περιτείχισης από τη περιοχή του καφέ γυαλί, μέχρι και το πρώτο αναλληματικό τείχος, στο σημείο όπου βρίσκεται το μουσείο Σολωμού, απελευθερώθηκε από αυτή τη ”ζουγκλώδης” έκταση που δημιουργήθηκε εδώ και αιώνες εξαιτίας της αδιαφορίας. Με μεγάλο κόπο αφαιρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν βλάστηση και δέντρα που για πολλά χρόνια προκαλούσαν μεγάλες ζημιές στους αρμούς από τις πέτρες. Το κομμάτι αυτό σταδιακά επανήλθε στην παλιά του αίγλη.
Εννοείται που στοχεύω και στον καθαρισμό της υπόλοιπης περιτείχισης με κατάλληλο εξοπλισμό, η οποία χρειάζεται άμεση παρέμβαση καθώς ποτέ στα χρονικά αφαιρέθηκε ούτε φύλλο από βλάστηση. Η ανάδειξη της θεωρείται κατ’εμέ επιβεβλημένη και γι αυτό το λόγο χρειάζομαι τη συμπαράστασή σας για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Αν πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια το οπτικό αποτέλεσμα με τα τείχη πεντακάθαρα και όμορφα φωταγωγημένα τη νύχτα θα είναι εκπληκτικό και θα κόβει την ανάσα και η παλιά πόλη θα αλλάξει όψη. Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε, είμαστε λοιπόν διατεθημένοι να συμβάλλουμε συλλογικά στην ανάδειξη των κληροδοτημάτων μας, ως όραμα για ένα τόπο που επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό στα μνημεία και τον πολιτισμό του;

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!