Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Εθελοντική παρέμβαση στα πευκόφυτα μονοπάτια των Καλαφατιώνων

Εθελοντική παρέμβαση στα μονοπάτια της περιοχής των Καλαφαντιώνων στη Μέση Κέρκυρας, διοργανώνουν στις 9 το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και  η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων.

Στόχος είναι η ανάδειξη και την προστασία των μοναδικής ομορφιάς και σπανιότητας μονοπατιών, καθώς και την πυροπροστασία της δασικής περιοχής που τα περιβάλει.

Βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι ο καθαρισμός των μονοπατιών και η απομάκρυνση κλαδιών και χόρτων, για τα οποία θα υπάρχουν θρυμματιστές ώστε να δημιουργηθούν κομπόστ, αποφεύγοντας  το κάψιμο και μειώνοντας την επικινδυνότητα για ανάφλεξη των φερτών υλικών.

Η δράση στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών επισκεψιμότητας τής περιοχής μας καθώς και σέ παρεμβάσεις για τή θωράκιση της από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Επίσης θέλουν να συμβάλουν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής  συνείδησης, αφού η πέντε (05) Ιουνίου έχει χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Στη δράση συμμετέχουν  Π.Ι.Ν, Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, η Πυροσβεστική, η Δασική και τα σωματεία των Πυροσβεστών.

Σημείο συνάντησης περιοχή κουραμπιέ στο πεύκο, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, γνωρίζοντας παράλληλα και την περιοχή μπορούν νά επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:

Μπράτος Σπύρος 6986985890 (Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Καλαφατιώνων)               
    Πηλός Νίκος    6972261903 (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαφατιώνων)

Χειμαριός Σπύρος   6930886980(Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!