Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Με τη συμμετοχή του κεντρικού Δήμου το συνέδριο της MeD Cruise

Στο 62ο συνέδριο λιμένων κρουαζιέρας της MeD Cruise συμμετείχε ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων με συμμετοχή στις θεματικές συζητήσεις από τον Αντιδήμαρχο  Τουρισμού Παναγιώτη Βαρούχα.  

Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται ετησίως με εκπροσώπους και φορείς διαχείρισης λιμένων κρουαζιέρας από ολόκληρη τη Μεσόγειο,  πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-26 Μαΐου με διοργανωτή τον ΟΛΚΕ, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού,  Πάνος Βαρούχας, μίλησε στους εκπροσώπους της παγκόσμιας κρουαζιέρας και σε διεθνείς εκπροσώπους του τύπου, συμμετέχοντας σε 2 θεματικά πάνελ, σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προορισμοί της κρουαζιέρας, καθώς και τους τρόπους πρόληψης η αντιμετώπισης τους.

Η 2η θεματική ενότητα που συζητήθηκε ήταν ο ρόλος που παίζουν τα media και η διαφήμιση στον κλάδο τόσο της κρουαζιέρας, όσο και για τους προορισμούς. Τονίστηκε επίσης ο σημαντικός ρόλος της Κέρκυρας και της συνεργασίας του κεντρικού Δήμου με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας καθώς η Κέρκυρα αποτελεί πλέον ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια που υποδέχεται κρουαζιερόπλοια αφήνοντας αφενός σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία και αφετέρου επεκτείνοντας την τουριστική σεζόν στους 10 μήνες.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιούνται παγκοσμίως 15 εταιρίες κρουαζιέρας, με 17 διεθνείς γραμμές, ενώ η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση, καθώς διαθέτει 65 από τα 175 συνολικά λιμάνια προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως, εκ τον όποιον τα 57 είναι νησιωτικοί προορισμοί καθιστώντας τη χώρα μας ως βασικό προορισμό για τις εταιρίες της κρουαζιέρας τόσο στη Μεσόγειο όσο και παγκοσμίως.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!