Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Εκδηλώσεις μνήμης το Σεπτέμβριο για τον Ιωάννη Καποδίστρια (vid)

Συνεχίζοντας μια παράδοση που κρατά από το 2004 η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων με το Κέντρο UNESCO του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμομύλου-Χορωδία “Θωμάς Φλαγγίνης” και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, συνδιοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις διαλόγου με την ιστορία και τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου απο τους διοργανωτές των εκδηλώσεων.

Θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων με την πρώτη στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα δοθεί ομιλία με Θέμα: “Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως προσωπικότητα, ως ηθική και πνευματική οντότητα”, θα γίνει παρουσίαση της Ωδής στον Ιωάννη Καποδίστρια σε πρώτη εκτέλεση από τον Κερκυραίο βαρύτονο Π. Κοντό , συνοδευόμενο από κουιντέτο χάλκινων πνευστών. Τέλος η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από έκθεση ζωγραφικής.

Οι επόμενες, θα ακολουθήσουν το διήμερο του μνημόσυνου του Κυβερνήτη της Ελλάδας στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου .

O πατήρ Θ. Μουρτζανός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως Κερκύρας μίλησε για τις εκδηλώσεις:

Ο Γ. Σκλαβούνος ιστορικός ερευνητής και πρόεδρος του Κέντρου UNESCO του Ιονίου:

Ο Π. Αγγελόπουλος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων:

Ο Π. Κοντός, πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμομύλου:

Αναλυτικά όπως ενημέρωσε η ΙΜ:

Πρώτη εκδήλωση θα είναι στις 15ης Σεπτεμβρίου 2021, που θα γίνει στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει Ομιλία με Θέμα: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως προσωπικότητα, ως ηθική και πνευματική οντότητα. Εισηγητής θα είναι ο ιστορικός Ερευνητής Γεώργιος Σκλαβούνος.

Η Εκδήλωση Πλαισιώνεται με Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένης στον Ιωάννη Καποδίστρια. Έκθεση που θα παραμείνει στον χώρο μέχρι και τις 30/9 και ελπίζουμε να καθιερωθεί ως θεσμός…

Η Παρουσίαση της Ωδής στον Ιωάννη Καποδίστρια σε πρώτη εκτέλεση από τον Κερκυραίο βαρύτονο κύριο Παντελή Κοντό , συνοδευόμενο από κουιντέτο χάλκινων πνευστών. Για την Ωδή, και την μουσική της θα μας μιλήσει ο συνθέτης και μαέστρος κύριος Σπύρος Ρουβάς . Συνδιοργανωτές της Εκδήλωσης είναι:

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Φλαγγίνειο Πολιτιστικό Κέντρο. Η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας.

Επίσης για το διήμερο του Μνημόσυνου 26 και 27/9 .

Στις 26 Κυριακή απόγευμα Προβλέπεται Ανοίγουμε το θέμα του Πως τιμάμε το 21 στην Πράξη (Εδώ στην Πρωτεύουσα της Επτανήσου Πολιτείας που λειτούργησε ,υπο τον Καποδίστρια, ως Μήτρα και τροφός του 21 ,πως τιμάμε τον Καποδίστρια,

Στις 27, Δευτέρα πρωί, τελείται το Καθιερωμένο Μνημόσυνο στον Κυβερνήτη.

Στις 27 το απόγευμα συνεχίζουμε την συζήτηση για το πώς Τιμάμε τον Καποδίστρια στην πράξη, ως τρόπο και ως δρόμο ως πρωτεργάτη αναγέννησης της Εθνικής παιδιάς και ως γιατρό.

 

 

 

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!