Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Εκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού πολιτικής προστασίας

Έκτακτη Συνεδρίαση  του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.),πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 04-09-202 υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, M. Ανδριώτη , μέσω τηλεδιάσκεψης, με κύριο θέμα το «Σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν. κ. Ν. Μηλιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ι. Πανόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κέρκυρας κ. Ι. Σταθούρος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας κ. Ν. Κολοβός, ο Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας κ. Γ. Μπούσιας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κ. Μ. Υδραίου, ο Δήμαρχος Παξών κ. Σπ. Βλαχόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Χ. Γιώτης και η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, κ. Μ. Δημέγγελη, Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κ. Φ. Σκέμπρης, η εκπρόσωπος της Δασικής Υπηρεσίας Κέρκυρας κ. Ζ. Κρητικού, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Α. Κορίκης, ο εκπρόσωπος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Β. Μπουχάγιαρ, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αιμ. Κωστελέτου και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας κ. Γ. Ναούμ.

Βασικός στόχος της σημερινής συνεδρίασης, ήταν ο συντονισμός και η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο Νομό Κέρκυρας την Παρασκευή 04-09-2020 (Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – ΔΕΙΚΤΗΣ 4 – ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ).

Στη συνεδρίαση καθορίστηκαν οι τομείς δράσης όλων των εμπλεκομένων Φορέων και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, με σκοπό την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και την μείωση των επιπτώσεων στις περιπτώσεις που αυτές εκδηλωθούν.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για πλήρη ετοιμότητα και άμεση διάθεση όλων των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού. Η ενεργοποίηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, των Ομάδων Πυρασφάλειας, των ενεργών πολιτών και εθελοντών αποτελεί βασική προϋπόθεση στο σχεδιασμό. Όλος ο Κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα και δρα σύμφωνα με το σχεδιασμό.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι με την αριθ. πρωτ. οικ.64547/26083/03-09-2020 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, κ. Ανδριώτη Αμαλίας – Ελένης, επιβάλλεται το μέτρο της Απαγόρευσης Κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους την 04-09-2020 και από ώρα 12:00 μέχρι 07:00 (επομένης), στις περιοχές: (α) Δάσος Αγίου Ματθαίου και Αρκουδίλας Δήμου Νότιας Κέρκυρας, (β) Μον Ρεπό, Νήσος Λαζαρέτο, Νήσος Βίδος και Νήσος Ποντικονήσι Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και (γ) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Γ.Α.Δ. Κέρκυρας, στην Δ.Π.Υ. Κέρκυρας και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΔΡΙΩΤΗ ΑΜΑΛΙΑ – ΕΛΕΝΗ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ι.Ν.

ΜΗΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!