Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ενας χρόνος από τη διεξαγωγή του Pharos Summit

Η εξαιρετική συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston (The University of TexasHealth Science Center at Houston) επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί στη διαδικτυακή συζήτηση που διεξήχθη την Τρίτη 14-11-2023 στις 18:00, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του Pharos Summit. Την συζήτηση συντόνισε το Study in Greece και το Institute of International Education (IIE) και είχε ως αντικείμενο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη συνεργασίατων ελληνικών πανεπιστημίων με τα αντίστοιχα των ΗΠΑ και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας αυτής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι συνεργασίες μόνο τεσσάρων δυάδων συνεργασιών ελληνικών-αμερικάνικων πανεπιστημίων. Mία εξ αυτών ήταν η συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston. Αναλυτικά για τη συνεργασία μίλησαν ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Παναγιώτης Βλάμος και ο Καθηγητής από το UTHealth Houston Paul Schulz. Το ενεξελίξει έργο επικεντρώνεται στη διερεύνηση και αξιολόγηση νέων βιοδεικτών ως παράγοντεςκινδύνου ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ και σχετικών ανοιών (ADRDs). Επιπλέον, η συνεργασία στοχεύει στην ίδρυση του Alzheimer’s Disease Sequencing Project στην Ελλάδα, αλλά και μιαςμεγάλης κλίμακας, ψηφιακής πολυεθνικής βιοτράπεζας, καθώς και παράλληλα σε πλάνα μεταφοράς εκπαίδευσης σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

To συμπέρασμα από την κα. Sylvia Jons του ΙΙΕ ήταν πως φαίνονται σε αυτή τη συνεργασία οι ξεκάθαροι στόχοι, οι διακριτοί ρόλοι των δύο ερευνητικών ομάδων και η βιωσιμότητα της. Εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην επετειακή εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η ΑντιπρύτανηςΑκαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση.

Σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση του Pharos Summit την περσινή χρονιά και την επίσκεψη τωνΑμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ακολούθησε η ίδρυση του γραφείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη, ενώ το ίδρυμα έχει ήδη αναπτύξει συνεργασίες με το University of Kentucky, το University of Alabama, το George Mason University αλλά και το Queens College της Νέας Υόρκης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!