Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Εξώδικο προς την Περιφερειάρχη με προειδοποίηση μήνυσης για το δρόμο στα Κανάλια!

Εξώδικο προς την Περιφερειάρχη ΙΝ Ρόδη Κράτσα κατέθεσε ο Δικηγόρος κάτοικος της περιοχής Καναλίων κ. Νικομάνης με αφορμή την κατάσταση που υπάρχει στο οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το εξώδικο του κ. Νικομάνη: “Η περιοχή αυτή έχει σοβαρά υποβαθμισμένες δημόσιες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση,
ηλεκτρικό δίκτυο, δρόμοι, ανύπαρκτοι κοινόχρηστοι χώροι κλπ) εδώ και δεκαετίες, λόγω της μακρόχρονης αδιαφορίας ολόκληρου του διοικητικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της κεντρικής Διοίκησης, του αρμόδιου Δήμου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΔΕΔΔΗΕ. Με την παρούσα θέτω υπόψη σας μόνο ένα από τα παραπάνω προβλήματα, που ανήκουν στην καθ’ ύλην αρμοδιότητά σας και αποτελούν άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα: Στο 3ο χμ της εθνικής οδού Κέρκυρας Λευκίμμης, στην περιοχή Καλλιθέας Καναλίων, σε ένα μήκος που εκτείνεται έμπροσθεν της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στο πλάι του δρόμου βρίσκεται ακάλυπτη τσιμεντένια τάφρος πλάτους περίπου ενός μέτρου και βάθους επίσης ενός περίπου μέτρου. Η τάφρος αυτή χάσκει ανοιχτή εδώ και δεκαετίες, δίχως ποτέ να έχει τοποθετηθεί έστω μια απλή σχάρα, ούτε από την άλλοτε Νομαρχία Κέρκυρας, ούτε μετέπειτα από την Π.Ι.Ν. Από το 2002 που μένω στην περιοχή, έχω δει πολλές φορές ΙΧ αυτοκίνητα σφηνωμένα μέσα στην τάφρο με τις πλαϊνές ρόδες τους, με τρόπο τέτοιο ώστε για την ανάσυρσή τους να απαιτείται γερανός. Έχω δει επίσης όλα αυτά τα χρόνια πολλά δίκυκλα πεσμένα μέσα στο χαντάκι, χωρίς να γνωρίζω την τύχη των οδηγών τους, οι οποιοι προφανώς έπεσαν μέσα νύχτα και δεν ήταν κατόπιν σε θέση να τα ανασύρουν. Επίσης στο χαντάκι αυτό έχουν πέσει και ποδηλάτες – κάτι που γνωρίζω και από ιδία αντίληψη, καθώς μπροστά στα μάτια μου προ ετών έπεσε μέσα και
τραυματίστηκε ελαφρά ποδηλάτης, που παρά τις παροτρύνσεις μου τελικά δεν αναζήτησε ποινικές ευθύνες ούτε διεκδίκησε αστική αποζημίωση.
Σε όλα αυτά τα χρόνια όχι απλά δεν έγινε τίποτα για την αντιμετώπιση αυτού του οδικού κινδύνου, αλλά προ μηνών έγινε εκσκαφή του δρόμου, επεκτείνοντας την τάφρο κατά μήκος, η οποία στη συνέχεια αφέθηκε με εγκληματική αμέλεια στη μοίρα της να χάσκει ανοιχτή, όπως και το παλαιότερο τμήμα αυτής. Πλέον η τάφρος εκτείνεται σε μήκος άνω των 200 μέτρων, σε ολόκληρο το μήκος της οδού έμπροσθεν των επιχειρήσεων: εμπορίας χρωμάτων Πανάρετου – Gas Koromios – Κάβα ΔΙΑΠΟΝ, – σχολή μαθητείας ΟΑΕΔ – κρεαταγορά Μπότση.
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε μου δικαιώματος, συμπεριλαμβανομένων των αστικών αξιώσεών μου με βάση τις διατάξεις του ΑΚ για την προστασία προσωπικότητας για ταωκοινόχρηστα πράγματα
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την ως άνω περιγραφείσα παράνομη και επικίνδυνη κατάσταση την οποία εγώ, οι κάτοικοι της περιοχής και κάθε διερχόμενος, υφίσταμεθα χωρίς να έχουμε καμία υποχρέωση.
ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως προβείτε σε εργασίες άρσης του κινδύνου και αποκατάστασης της ασφάλειας των δύο περιγραφόμενων τάφρων, τουλάχιστον με την τοποθέτηση της απαραίτητητης σχάρας, εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου, που με δεδομένη την έκταση, το κόστος, και το επίπεδο τεχνικών προκλήσεων, καθώς και την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία, για τα δύο έργα δεν υπάρχει λόγος να υπερβαίνει τους δύο μήνες.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι μετά την πάροδο των δύο μηνών θα προβώ ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμ/κων Κέρκυρας σε υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, προσκομίζοντας και την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου με το αποδεικτικό επίδοσης αυτής.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ επίσης ότι σε περίπτωση ατυχήματος οποιουδήποτε με σωματικές βλάβες ή θάνατο που θα υποπέσει στην αντίληψή μου, θα χορηγήσω στον ενδιαφερόμενο αντίγραφο της παρούσας με το αποδεικτικό επίδοσης, εφόσον ο ίδιος το ζητήσει ή και αυτοβούλως, για να το χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμη χρήση. Το ίδιο θα πράξω ακόμη και στην περίπτωση που το όποιο ατύχημα θα έχει μόνο υλικές ζημιές και δεν παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον, απλά και μόνο για να συνδράμω τον όποιον παθόντα στη διεκδίκηση των αστικών αξιώσεών του.
Τέλος, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι την παρούσα εξώδικη δήλωσή μου, μετά την επίδοσή της σε σας θα τη δημοσιοποιήσω με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε η τοπική κοινωνία να γνωρίζει”.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!