Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Επιστροφή στα ρινγκ για τον Ισίδωρο Κεφαλληνό

Ο Πυγμαχικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας συμμετείχε στους διασυλλογικούς αγώνες πυγμαχίας στη μνήμη του Τάσου Μπερδέση, που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή (18/7) στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» της  Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 30 πυγμάχοι από έξι πυγμαχικούς ομίλους (Παναθηναϊκός – ΑΕΚ- Εθνικός ΓΣ-Εύμαχος Χίου- Askitis Team &ΠΑΟ Κέρκυρας). Τον κερκυραϊκό όμιλο εκπροσώπησε ο νεαρός ταλαντούχος πυγμάχος Ισίδωρος Κεφαλληνός, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία των 91kg αντιμετώπισε κατά σειρά τους  Θανάση Δρούτσα της ΑΕΚ & Γιάννη Παπανικολάου του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί ότι όλοι οι αγώνες ήταν επίδειξης και δεν καταγράφηκαν αποτελέσματα. Ωστόσο, η παρουσία του κερκυραίου πυγμάχου σε μία νέα γι αυτόν κατηγορία ήταν άκρως ενθαρρυντική, όπως αναφέρει ο προπονητής του, Χρήστος Μοσχάτ, τονίζοντας : «ότι στο μέλλον θα πρωταγωνιστήσει». Υπενθυμίζουμε ότι ο Ισίδωρος Κεφαλληνός έχει αναδειχτεί δύο φορές (2018 & 2019) στην κατηγορία των 80kg πρωταθλητής Ελλάδος Νέων. Ο νεαρός αθλητής, ο οποίος το 2020, λόγω της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων, συνεπεία της πανδημίας, απείχε από τα ρινγκ και την Κυριακή επανήλθε δριμύτερος και μάλιστα σε μία κατηγορία κατά 11 κιλά μεγαλύτερη από την προηγούμενη.

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ Κέρκυρας

«Ευχαριστούμε τον σύλλογο του Παναθηναϊκού για την πρόσκληση και την φιλοξενία, στους διασυλλογικούς αγώνες πυγμαχίας στην μνήμη του Τάσου Μπερδέση.  Ο σύλλογος μας πήρε μέρος με τον Κεφαλληνό Ισιδωρο,  ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κατηγορία των 91 kg δείχνοντας σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον και σε αυτήν την κατηγορία κιλών».

 

O Τάσος Μπερδέσης

Ο Παναθηναϊκός διοργάνωσε του αγώνες στη μνήμη του αθλητή του Τάσου Μπερδέση, ο οποίος ως γνωστό στις 31 Μαΐου 2021 δολοφονήθηκε στην Βάρη. Ως ερασιτέχνης αθλητής πυγμαχίας από  το 1999 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα -75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το Κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας, ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2012 στο No Limits 17 στην πατρίδα του την Πάτρα, όπου νίκησε τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα αήττητο σερί, που κράτησε μέχρι τον θάνατό του, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο. Ο Μπερδέσης θα παρέμενε το Main event του Νο Limits για άλλα τέσσερα events και νικούσε όλους τους αγώνες. Το 2015 κέρδισε στο Best Fighter τον Έντι Παλτατζή & απέδειξε ότι στην Ελλάδα δεν είχε αντίπαλο! Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και αγωνίστηκε  στην Γερμανία με τον Πολωνό Przemyslaw Pikulik τον οποίο και θα κερδίσει με  νοκ άουτ! Με αυτή τη νίκη έφτασε το ρεκόρ του στο 5-0 του BOXREC (την πυγμαχική βίβλο).

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!