Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΕΠΟ προκήρυξε το κύπελλο Ελλάδος-Έως 30/7 δήλωση συμμετοχής για ΑΕ Λευκίμμης & ΟΦΑΜ

Η ΕΠΟ  έδωσε την Δευτέρα (19/7) στη δημοσιότητα  την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2021/2022.

 

Όπως και πέρσι, στον θεσμό θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ Εθνικής, με μειωμένο ωστόσο παράβολο (300€ αντί 500€), όμως η δήλωση είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται πρόστιμο 300€. Από την Κέρκυρα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι δύο ομάδες της Γ΄Εθνικής, ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ.

 

Τι προβλέπει η προκήρυξη

Για την 1η και την 2η Φάση του Κυπέλλου, που αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, τα γήπεδα πρέπει να είναι προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής. Για την 3η και 4η φάση, οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών ανώτερης κατηγορίας.

Από την 5η φάση και για τις επόμενες, οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών Super League 2/ Super League, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται. Αν προκριθούν ομάδες που αγωνίζονται σε κατώτερες κατηγορίες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως και να λάβουν την παραχώρηση χρήσης γηπέδου αντιστοίχων προδιαγραφών. Οι προδιαγραφές, ανά κατηγορία αναφέρονται στο άρθρο 8 του ΚΑΠ και συμπληρώνονται από τις προκηρύξεις των κατηγοριών. Για τις ομάδες της Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα ισχύσουν οι προδιαγραφές που ορίζονται στις προκηρύξεις τους.

Όσον αφορά τη συμμετοχή των παικτών, προβλέπεται η αναγραφή στο φύλλο Αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21  ετών στην 20άδα για τις ομάδες της Super League, Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2001 και εντεύθεν.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) έως 30 Ιουλίου οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής
β) έως 10 Αυγούστου οι ομάδες της Super League 2
γ) έως 20 Αυγούστου οι ομάδες της Super League

Η υποβολή των δηλώσεων στις ανωτέρω ημερομηνίες θα πραγματοποιείται έως και ώρα 14:00.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

1η φάση

Θα λάβουν μέρος οι 82 Ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Μετά από κλήρωση 14  θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 68  αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν  34 ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν 34 νικήτριες.

Σύνολο αγώνων : 34

Προκρίνονται 34 ομάδες

Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

 

2η φάση

Θα συμμετέχουν οι 34 νικήτριες ομάδες από την 1η φάση και οι 14  ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Σύνολο 48 ομάδες, που θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα σχηματιστούν 24 ζευγάρια, και θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές   μετά από μονούς αγώνες.

Σύνολο αγώνων : 24

Προκρίνονται 24 ομάδες

 

3η φάση

Θα συμμετέχουν οι 24  νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και οι 32 ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων  56.  Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 28 ζευγάρια και θα προκύψουν ισάριθμοι νικητές  από μονούς αγώνες. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής, τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.

Σύνολο αγώνων 28

Προκρίνονται 28 ομάδες

 

4η φάση

Συμμετέχουν οι 28  ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 14  ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής.

Σύνολο αγώνων 14

Προκρίνονται 14 ομάδες

 

5η φάση

Συμμετέχουν οι 14  νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης και οι 10 ομάδες της Super League (εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ). Σύνολο 24 ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται  12 ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

Σύνολο αγώνων 12

Προκρίνονται 12 ομάδες

 

6η φάση

Συμμετέχουν οι 12 νικήτριες  ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι 4 ομάδες του πρωταθλήματος Super League (ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ). Σύνολο 16  ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 8  ζευγάρια. Οι αγώνες είναι διπλοί.

Σύνολο αγώνων 16

Προκρίνονται 8 ομάδες

 

Ο Δρόμος προς τον Τελικό

Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6η φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η φάση (προημιτελική) και 8η φάση (ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού. Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί. Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων.

 

Τελικός

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού ορίζεται η 21/05/2022. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο OAKA

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!