Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Η Μ. Ζάραγκα του Κ.Γ.Σ έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20

Τη συμμετοχή της στην Εθνική ομάδα στίβου Κ20, που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων κλείδωσε η Μελίνα Ζάραγκα. Η 16χρονη αθλήτρια του Κερκυραϊκού ΓΣ, χθες κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας των Εαρινών Αγώνων στίβου, που διεξάγονται στο δημοτικό στάδιο “Γιώργος Τοπτσής” των Σερρών, στο τριπλούν γυναικών με άλμα 12.72μ πέτυχε ατομικό ρεκόρ και ταυτόχρονα ξεπέρασε το όριο (12.70) για το Ευρωπαϊκό Κ20. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση της αθλήτριας του Παύλου Σκορδίλη έγινε με αρνητικό άνεμο (-1,7), όπως και το γεγονός ότι σπάει για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες το ατομικό της ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν 12.65μ στο μίτινγκ αλμάτων Καλλιθέας 24/5/23).

Οι επιδόσεις των Κερκυραίων στο Εαρινό Πρωτάθλημα

Το εαρινό πρωτάθλημα στίβου διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο δημοτικό στάδιο “Γιώργος Τοπτσής” Σερρών. Σε αυτό συμμετέχουν περίπου 1000 αθλητές-τριες από ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και οκτώ κερκυραίοι εκ οποίων οι επτά είναι αθλητές-τριες σωματείων εκτός Κέρκυρας και μόνον η 16χρονη Μελίνα Ζάραγκα του Κερκυραϊκού ΓΣ. Την πρώτη ημέρα των αγώνων η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) στο τριπλούν Γυναικών με άλμα 12.91μ κατετάγη δεύτερη, στο ίδιο αγώνισμα η Μελίνα Ζάραγκα με 12.72μ τέταρτη και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου (Παναθηναϊκός) με 12.71μ πέμπτη. Στη δεύτερη θέση των  400μ ανδρών τερμάτισε ο Σπύρος Δουκατέλης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Στο τριπλούν Ανδρών, ο Δημήτρης Μονόπωλης (ΓΣ Κηφισιάς) με άλμα 15.02 ήταν έκτος, ενώ ο Στέλιος Σκορδίλης (Παναθηναϊκός) στο επί κοντώ με άλμα 4.60μ πέτυχε ατομικό ρεκόρ και κατετάγη ένατος. Την όγδοη θέση στα 100μ ανδρών με 10’’53 κατέλαβε ο Παναγιώτης Τριβυζάς (Παναθηναϊκός). Σήμερα θα αγωνιστούν στο επί κοντώ γυναικών η Ηρώ Βραδή (Ερμής Κων/λεως) και στο μήκος γυναικών Σπυριδούλα Καρύδη και Κων/να Ρωμαίου. Υπενθυμίζετο ότι πλην του Π. Τριβυζά, οι υπόλοιποι “ξενιτεμένοι” κερκυραίοι υπήρξαν αθλητές-τριες του Κερκυραϊκού ΓΣ. 

 

Τέλος, χθες η εξ Ιωαννίνων, πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρας 2015 και νυν του Ελ. Βενιζέλου Χανίων, Παναγιώτα Δόση, στο ύψος γυναικών με άλμα 1.76μ κατετάγη δεύτερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά διαστήματα, οι χθεσινοί αγώνες έγιναν κάτω από καταρρακτώδη βροχή, γεγονός, που επηρρέασε πολλές επιδόσεις αθλητών-τριών, που έμειναν σε χαμηλά επίπεδα.
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!