Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Η Άννι Βατίδη με την Ευρώπη ασημένιο στο Παγκόσμιο Ιππασίας

Η  Άννι Βατίδη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με την ομάδα της Ευρώπης στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Άαχεν της Γερμανίας.

 

Η κερκυραία αμαζόνα, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιππικής αντοχής στην κατηγορία Εφήβων, εκπροσωπεί  τη χώρα μας στους  Παγκόσμιους  Ιππικούς Αγώνες  Νέων. Σε αυτούς  μετέχουν 30 αθλητές από έξι Ηπείρους, ηλικίας από 15-18 ετών.

Καθένας εξ αυτών είναι εκπρόσωπος της χώρας του και έχει πάρει την πρόκριση μέσω της βαθμολογίας του ranking της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI). Οι αθλητές ανάλογα με τη χώρα, που εκπροσωπούν συγκρότησαν έξι ομάδες (με πέντε ιππείς ή αμαζόνες καθεμία εξ αυτών) : ΕΥΡΩΠΗΣ (στην οποία συμμετείχε η Άννι Βατίδη) ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΑΣΙΑ.

 

Οι ομάδες αυτές αγωνίστηκαν το διήμερο 29-30 Ιουνίου 2022 στο ομαδικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Από σήμερα η Άννι Βατίδη ρίχνεται στη μάχη των ατομικών αγωνισμάτων υπερπήδησης εμποδίων.

Πρωταθλήτρια η Βόρεια Αμερική

Μετά από ένα συναρπαστικό φινάλε, στο οποίο η νίκη κρίθηκε σε δέκατα του δευτερολέπτου, η ομάδα της Βόρειας Αμερικής “άρπαξε” στην κυριολεξία τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Νέων απο την ομάδα της Ευρώπης, με την οποία αγωνίστηκε η κερκυραία  Άννι Βατίδη. Στην τρίτη θέση του ομαδικού κατετάγη η ομάδα της Αφρικής. Η τελευταία αμαζόνα της Βορειαμερικάνικης ομάδας, Mimi Gochman (ΗΠΑ) έκανε χρόνο στην υπερπήδηση των εμποδίων 32’’26 έναντι 32’’59 της τελευταίας Ευρωπαίας αθλήτριας, Claudia Moore από την Βρετανία.

 

Οι Παγκόσμιοι Ιππικοί Αγώνες Νέων 2022

Η FEI είχε ενσωματώσει τους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων στους αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Όπως προαναφέρθηκε η αναβολή της Ολυμπιάδας Νεότητας, που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος στο Ντακάρ της Σενεγάλης (μετατέθηκαν για το 2026), οδήγησε την Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας να καλύψει το κενό αυτό, με την διοργάνωση “FEI Youth Equestrian Games 2022 (YEG).  Οι 30 αθλητές, που μετέχουν στο Παγκόσμιο αγωνίζονται σε ατομικούς και ομαδικούς αγώνες υπερπήδησης εμποδίων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των αγώνων είναι ότι ο ιππέας ή η αμαζόνα δεν αγωνίζεται με το δικό του άλογο, αλλά με “άγνωστο”. Οι ίπποι  των αγώνων, έχουν επιλεγεί από ομάδα ειδικών της FIA, με διάφορα κριτήρια (δηλαδή ικανότητα στα άλματα, ιδιοσυγκρασία κλπ) του οποίου ο αναβάτης αθλητής προκύπτει μετά από κλήρωση. Η κλήρωση έγινε στις 23/6  και οι συμμετέχοντες αθλητές είχαν  στη διάθεσή τους  αρκετές ημέρες προπόνησης  μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ώστε να εξοικειωθούν με τους ίππους και τα δεδομένα του αγώνα. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκε   και ένας διαγωνισμό “καλωσορίσματος” εκτός του προγράμματος των επίσημων  αγώνων, η αυλαία των οποίων άνοιξε  στις 29 Ιουνίου με το ομαδικό και το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί ο ατομικός αγώνας.

 

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΒΕΛΓΙΟ (BEL): Bart Jay Junior Vandecasteele

ΓΑΛΛΙΑ (FRA):  Jeanne Hirel

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (GBR): Claudia Moore

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (GER):Charlotte Höing

ΕΛΛΑΔΑ (GRE) Annie Mayo Vatidis

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!