Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Κλειστός ο δρόμος στο Ποταμό – Έπεσε η γέφυρα στην Άφρα – Που έβρεξε περισσότερο

Πλημμύρες σημειώθηκαν την Πέμπτη στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Κέρκυρας και ιδιαίτερα στις περιοχές των πρώην Δήμων Κερκυραίων, Αχιλλείων, Παρελίων και Μελιτειέων. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σύμφωνα με την σελίδα “Ο καιρός στην Κέρκυρα” καταγράφηκαν σε:

  • Αεροδρόμιο Κέρκυρας: 133.0 mm (χιλιοστά ή τόνοι νερού ανά στρέμμα)
  • Κομπίτσι: 121.2 mm
  • Κέντρο πόλης της Κέρκυρας: 107.2 mm
  • Μαντούκι: 88.0 mm
  • Γουβιά: 78.6 mm
  • Λίμνη Κορισσίων: 76.8 mm
  • Τεμπλόνι: 63.3 mm

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα ύψη βροχής σημειώθηκαν σε μόλις 2-3 ώρες, ενώ σε πολλές περιοχές έβρεξε περισσότερο αλλά δεν υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί για καταγραφή.

Ο καιρός ξέσπασε τις μεσημεριανές ώρες με ρέματα και ποτάμια να υπερχειλείζουν καταστρέφοντας περιουσίες. Οι σφοδρότερες πλημμύρες σημειώθηκαν στην Μεσογγή και τα Μωραΐτικα με το νερό να παρασέρνει ακόμα και αυτοκίνητα.
Ελικόπτερο Super Puma απεγκλώβισε κατοίκους στην Μεσογγή, ενώ κλειστοί έμειναν οι δρόμοι για αρκετές ώρες σε πολλά σημεία.

Ακόμη και αυτή την ώρα ολόκληρα χωριά και οικισμοί παραμένουν αποκομμένα λόγω κατολισθήσεων. Μεγάλα είναι τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ.

Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία ήταν πιο ασθενής από την “Αθηνά” που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, το έδαφος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το μεγάλο ύψος βροχής σήμερα, λόγω των πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων που έχουν προηγηθεί (ενδεικτικά σε αρκετές περιοχές έχουν πέσει πάνω από 400 χιλιοστά βροχής σε 10 μέρες). Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερη αν είχε επηρεαστεί από τα σημερινά ισχυρά φαινόμενα και η βόρεια Κέρκυρα (κάτι που τελικά δεν συνέβη). Εκτός έντονων φαινομένων έμειναν και οι Παξοί.

Σήμερα Παρασκευή 15/10, θα σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις οι οποίες πιθανώς να είναι αξιόλογες κατά τόπους το πρώτο μισό της ημέρας. Μεγάλη προσοχή στις περιοχές που έχουν πληγεί ειδικά από κατολισθήσεις.

Πάντως από το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα ηρεμήσει αρκετά και θα παρουσιάσει βελτίωση.

Χωρίς προβλήματα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο.

Κλειστός εξακολουθεί να είναι ο δρόμος στον Ποταμό, στο ύψος της γέφυρας, όπου οι διερχόμενοι θα πρέπει να οδηγούνται στο εσωτερικό του Ποταμού κυκλικά, από τα φανάρια της Περιφέρειας. Έπεσε παράλληλα η γέφυρα στην Άφρα, η οποία πάντα εμφάνιζε προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα στο σημείο, με τον Μπάλλο να δίνει το τελειωτικό χτύπημα

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!