Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Κληρώθηκε ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ για την τοπική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων

Κληρώθηκε ο μεσολαβητής του ΟΜΕΔ για την τοπική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπως ενημερώνει το συνδικάτου του κλάδου στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά:

“Είναι σε όλους γνωστό ότι το Συνδικάτο μας από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει λάβει πρωτοβουλίες για την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  που θα καθορίζει κανόνες εργασίας και αμοιβής , ανάλογα με την τουριστική οικονομία της Κέρκυρας και που θα διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με αμοιβές αξιοπρέπειας.

Η προσπάθεια αυτή οδήγησε στον παρελθόν στις Διαιτητικές Αποφάσεις 55/2009 και 6/2012 (τοπικές συμβάσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων) , που διακόπηκαν βιαία από τα μνημόνια.

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας ούτε το 2009, ούτε το 2010, ούτε το 2011, ούτε το 2012 συμφώνησε σε υπογραφή τοπικής ΣΣΕ, ούτε και εφάρμοσε τις δύο Διαιτητικές Αποφάσεις στο σύνολο των άρθρων τους,  παρ ότι οι Διαιτητικές Αποφάσεις αυτές απείχαν πολύ απ το να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικής αμοιβής για τους εργαζόμενους.

Έχοντας τον αέρα των μνημονιακών νόμων από το 2012 μέχρι σήμερα, αρνείται να καθήσει  ακόμα και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , πόσο δε μάλλον να συμφωνήσει σε όρους και κανόνες ανθρώπινων συνθηκών εργασίας και όχι της εργασιακής ζούγκλας , της βίας και της τρομοκρατίας που έχουν επιβάλλει τα μέλη της στα ξενοδοχεία που εκμεταλλεύονται.

Μόνιμη και μονότονη η απάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας γα να μην προσέλθει στην πρόσκληση για διαπραγματεύσεις ,  είναι ότι δήθεν «συμφωνεί με την Πανελλαδική κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος σύναψης τοπικής σύμβασης»

Τον ίδιο μονότονο και εξόχως υποκριτικό ισχυρισμό , προέβαλλε και φέτος στην πρόσκληση που της στείλαμε για διαπραγματεύσεις,  υποχρεώνοντας μας να προσφύγουμε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ζητώντας μεσολάβηση .

Ακόμη και εκεί η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας με τον ίδιο τρόπο αρνήθηκε την συμμετοχή της ακόμα και στην κλήρωση Μεσολαβητή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Η ενέργεια αυτή των Ξενοδόχων δείχνει το απύθμενο θράσος τους, αφού έφτασαν στο σημείο να προσβάλλουν ακόμη και τον θεσμό του ΟΜΕΔ,  ο οποίος σε κάθε περίπτωση είναι φιλοεργοδοτικός.

Θέλουνε εργασιακή ζούγκλα και αλυσίδες για τους εργαζόμενους και το δείχνουν τόσο με την πρακτική τους στους χώρους δουλειάς, όσο και με την στάση τους έναντι των εκπροσώπων των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.

Η υποκρισία των ξενοδόχων που αγοράζουν , χτίζουν  ,ανακαινίζουν ,επεκτείνονται σε νέα ξενοδοχεία , έχει κοντά πόδια.

Αν λοιπόν συμφωνούν  όπως λένε με την Πανελλαδική κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και για αυτό δεν θέλουν τοπική ΣΣΕ , ήρθε η ώρα να το αποδείξουν εφαρμόζοντας την σύμβαση αυτή που παραβιάζουν κατά κόρον , ξεκινώντας απ την επαναπρόσληψη όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων την καταληκτική ημερομηνία 25 Μάη που προβλέπει η σύμβαση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση να ξέρουν ότι  οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον τουρισμό που βιώνουν την ακραία φτώχεια , έχουν εξοργιστεί με την ακραία συμπεριφορά των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους και σύντομα θα απαντήσουν ανάλογα  με πρώτο ραντεβού την Δευτέρα 24 Μάη τις 9 το πρωί στις πόρτες των ξενοδοχείων .

                                                                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”  

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!