Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Κυρώσεις λόγω φορολογικών παραβάσεων σε επιχειρήσεις εστίασης και στο κέντρο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των ελεγκτικών ομάδων στην Κέρκυρα, που αποτελούνται από εφοριακούς, τελωνειακούς  ελεγκτές της ΑΑΔΕ καθώς και αστυνομικούς υπαλλήλους.

Μετά τα πρόστιμα που επέβαλαν λόγω (και) φορολογικών παραβάσεων στην περιοχή του Κάβου, οι έλεγχοι συνεχίζονται ενώ ήδη βεβαιώθηκε παράβαση σε επιχείριση εστίασης στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, όπου ανέστειλε την λειτουργία του για 48ώρες ενώ αναρτήθηκε και στο σχετικό μπάνερ στην πρόσοψη του κτιρίου που εξηγεί του λόγους της μη προσωρινής λειτουργίας του.

Οι παραβάσεις βεβαιώνονται βάσει του άρθρου 13Α του ν. 2523/1997, μετά από επιτόπιο  φορολογικό έλεγχο όπου διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η κατά την έννοια του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ανακριβής έκδοση πλέον των 10 προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης, ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό πώλησης ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) ευρώ, αναστέλλεται άμεσα για σαράντα οκτώ (48) ώρες, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.

Διαβάστε ακόμη: ΑΑΔΕ – Επιχείρηση Κάβος: Φοροδιαφυγή, νοθευμένα ποτά και λουκέτο σε 28 μπαρ (video)

Εάν, εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους από τη διαπίστωση των ως άνω παραβάσεων διαπιστωθεί εκ νέου, από τον ίδιο μερικό επιτόπιο έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον 3 παραστατικών πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας αυτών, στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για ενενήντα έξι (96) ώρες.

Σε κάθε επόμενη διαπίστωση από τον ίδιο μερικό επιτόπιο έλεγχο των παραβάσεων του προηγούμενου εδαφίου εντός 2 φορολογικών ετών από τη διαπίστωσή τους σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 10 ημέρες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!