Quantcast
Χωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Μήνυμα Μπιάγκη για την παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων

Το μήνυμα του βουλευτή Κερκύρας του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων

Από το 2013, η 30η Ιουλίου καθιερώθηκε ως “Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων” με στόχο να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα ως προς την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τα περισσότερα θύματα διακινούνται για σεξουαλική εκμετάλλευση, καταναγκαστική εργασία, καταναγκαστική επαιτεία, καταναγκαστικό γάμο, πώληση παιδιών, εξαναγκασμό στη συμμετοχή τους στο στρατό, ακόμη και  αφαίρεση οργάνων. Η σεξουαλική εκμετάλλευση είναι η πιο κοινή μορφή εκμετάλλευσης, ακολουθούμενη από την καταναγκαστική εργασία.

Η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων πρέπει να αποτελεί μέρος των προτεραιοτήτων μας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που προστατεύει αποτελεσματικά τους πολίτες της. Οι διακινητές εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία των ανθρώπων. Είναι συνεπώς επιβεβλημένη η χάραξη ουσιαστικών στρατηγικών τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε χρησιμοποιώντας, συνδυαστικά τη νομοθεσία, την πολιτική και την επιχειρησιακή υποστήριξη και χρηματοδότηση για τη μείωση της ζήτησης, την εξάρθρωση των εγκληματικών δραστηριοτήτων και την ενδυνάμωση των θυμάτων του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Η εμπορία ανθρώπων είναι έγκλημα που δεν θα πρέπει να έχει θέση στις κοινωνίες μας. Και όμως, οι εγκληματίες εξακολουθούν να διακινούν τα θύματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με κύριο στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Είναι χρέος μας προς τα θύματα να τα προστατεύσουμε, και να παραπέμπουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες που μεταχειρίζονται ανθρώπινα όντα ως εμπορεύματα. Πόσο μάλλον σήμερα, όπου η πανδημία αποκάλυψε και ενέτεινε πολλές παγκόσμιες ανισότητες και άφησε εκατομμύρια άτομα εκτεθειμένα σε μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης, καταναγκαστικής εργασίας, αναγκαστικών γάμων και άλλων εγκλημάτων.

Αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ας δεσμευτούμε όλοι ότι θα εργαστούμε για κοινωνίες και οικονομίες χωρίς αποκλεισμούς που δεν αφήνουν κανέναν πίσω.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!