Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Μαύρες πελώριες κατσαρίδες στην παλιά πόλη – Διαμαρτύρεται ο Συλλογος μόνιμων κατοίκων

Να λύσουν άμεσα το πρόβλημα με τις τεράστιες μαύρες κατσαρίδες στην παλιά πόλη της Κέρκυρας, ζητά ο Συλλογος μόνιμων κατοίκων παλιάς πόλης από τον Κεντρικό Δήμο και τη ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, καθώς αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τους.

 

Η ανακοίνωση 


ΕΝΩΠΙΟΝ

1. Του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
2. Της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμων Κέρκυρας (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.)

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΑΙΤΗΣΗ

Του

Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλαιάς Πόλης Κέρκυρας,

εδρεύοντος επί της οδού Γ’ πάρ. Βελισσαρίου, αριθ. 17,της πόλης Κέρκυρας,

τηλ.: 6947/909024, E-mail: smkppk@gmail.com

νόμιμα εκπροσωπούμενου

 

 

Κοιν. προς γνώση και ενέργεια:

1. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας
2. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών  

 

 

ΘΕΜΑ: Εμφάνιση πληθώρα πελώριων και μαύρων κατσαρίδων σε πολλές γειτονιές της παλαιάς πόλης με κίνδυνο την δημόσια υγεία.

 

Δια της παρούσης μας σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος μας ειδικότερα τον τελευταίο καιρό είναι αποδέκτης δεκάδων παράπονων μελών μας για συνεχείς εμφανίσεις πελώριων και μαύρων κατσαρίδων σε πολλές γειτονιές της παλαιάς πόλης (Πλατεία Λεμονιά, Αγίων Πατέρων, Δελβινιώτη, Αγίου Βασιλείου, Θεμιστοκλέους Κοτάρδου, Βελισσαρίου, Αγ Σοφίας, Παλαιολόγου, Σολομού, Αλιπίου, Προσαλένδου, Πρίφτη,Γκίλφορδ και παρόδους αυτών) με ότι τούτο συνάγεται για την δημόσια υγεία των κατοίκων.

Όπως καλά γνωρίζετε, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, τόσο η απρόσκλητη επίσκεψη των κατσαρίδων στα διαμερίσματα και στα σπίτια των κατοίκων γίνεται συχνότερη και μη διαχειρίσιμη.

Εξ όσον πληροφορούμαστε ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ έωςσήμερα εν γνώση τους δεν έχουν προβεί στην απολύμανση των αποχετευτικών συστημάτων και των υπονόμων, όπως θα έπρεπε ή όταν αυτό λαμβάνει χώρα η απολύμανση γίνεται«δειγματοληπτικά» (δηλαδή σε κάθε οδό μόνο σε μερικά φρεάτια ομβρίων και όχι σε όλα τα υπάρχοντα) με την απίστευτηδικαιολογία «της έλλειψης οικονομικών πόρων!!», ενώ για άλλες περιττές δαπάνες το οικονομικό ζήτημα δεν υφίσταται.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσα από τη δημοτική αρχή και από την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. να λύσουν το πρόβλημα με τις επικίνδυνες για την υγεία μας κατσαρίδες, δείχνοντας επιτέλους την απαιτούμενη μέριμνα στα σοβαρά θέματα της πόλης.

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

 

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ολύμπιος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!